Ny rektor ved OsloMet, Christen Krogh, sier han er svært motivert for å bidra til at universitetet tar en enda mer aktiv plass i den offentlige debatten.
Ny rektor ved OsloMet, Christen Krogh, sier han er svært motivert for å bidra til at universitetet tar en enda mer aktiv plass i den offentlige debatten.

Den nye OsloMet-rektoren er ingeniør og filosof. — Jeg er stolt og ydmyk, sier han

Christen Krogh flytter noen få kvartaler nordover i bydel Sentrum når han kommer fra stillingen som prorektor ved Høyskolen Kristiania til rektorstolen ved OsloMet.

Publisert

— Styret har i dag ansatt en godt kvalifisert rektor for OsloMet – storbyuniversitetet. Christen Krogh har bred erfaring fra akademia og næringsliv, og vil kunne styrke universitetets posisjon nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder Trine Syvertsen i en pressemelding fra OsloMet.

Motivert rektor

Christen Krogh tiltrer som rektor ved OsloMet 15. februar i 2022, og ser frem til å være med å utvikle universitetet videre.

— Jeg er både stolt og ydmyk over at styret tiltror meg rollen som rektor, sier han i pressemeldingen.

Han sier videre at han er svært motivert for å bidra til at universitetet tar en enda mer aktiv plass i den offentlige debatten.

Fra en Oslo-institusjon til en annen

Krogh kommer fra stillingen som prorektor ved Høyskolen Kristiania, hvor han har hatt ansvar for høyskolens strategi for samarbeid med arbeidslivet. Før det var han avdelingsdirektør i Forskningsrådet, utviklingsdirektør i Opera Software og forskningssjef i Sintef.

Krogh har faglig bakgrunn fra både humaniora og teknologi. Han er utdannet sivilingeniør fra Glasgow University, og har doktorgrad i filosofi fra Universitetet i Oslo.

— Samfunnet har store omstillingsbehov knyttet til det grønne skiftet, ny teknologi, sosial ulikhet, eldrebølgen og helseutfordringer for å nevne noe. Med sine relevante fagmiljøer og utdanninger har OsloMet en viktig rolle i arbeidet med å møte disse behovene, og vi skal være tett på samfunnet, sier Krogh.

Ansatte skal være på lag

Mellom 2012 og 2014 var Krogh forskningsdirektør ved daværende Høgskolen i Oslo og Akershus. Da rakk han å være med å etablere Senter for velferds og arbeidslivsforskning (SVA). Nå gleder han seg til å vende tilbake til det nye universitetet.

— Jeg trivdes svært godt ved OsloMet sist, og gleder meg til å samarbeide med både gamle og nye kolleger igjen.

Han mener det er viktig at alle ansatte opplever at de er på samme lag.

— Vi klarer bare å oppfylle det store samfunnsoppdraget vårt ved å jobbe godt sammen, på tvers av fagområder og av fag og administrasjon, sier den påtroppende rektoren.

— Undervisningen er første oppgave

Han vil også legge til rette for langsiktig og nysgjerrighetsdrevet forskning, og understreker at OsloMets satsing på forskningskvalitet må styrkes og utvides videre.

— Så må vi ikke glemme at undervisning er den første oppgaven til et universitet. OsloMet må fortsette å sette utdanning og studentene i sentrum, og sikre et godt læringsmiljø og gode rammer for studentenes faglige sosialisering, sier han.

Har forlenget åremålsperioden

Styret har ansatt Christen Krogh i en åremålsstilling frem til 31. juli 2027.

Da forhenværende rektor Curt Rice i sommer sa opp stillingen over halvveis i perioden som løp ut juli 2023, vedtok styret ved OsloMet å utvide åremålsperioden for å unngå to rekrutteringsprosesser innenfor en kort tidsperiode.

Nina Waaler har fungert som rektor i perioden fra 1. august, og vil fungere frem til Krogh tiltrer.

Powered by Labrador CMS