Oslo bystyre og byrådet samlet i ett minutts stillhet for å minnes ofrene for masseskytingen natt til 25. juni.
Oslo bystyre og byrådet samlet i ett minutts stillhet for å minnes ofrene for masseskytingen natt til 25. juni.

Ett minutts stillhet i bystyret - ofrene for 25. juni-skytingen ble minnet

Oslopolitikerne er tilbake etter sommeren, og bystyret åpnet med ett minutts stillhet der ofrene for skytingen mot Per på hjørnet og London pub ble minnet.

Publisert

— Natten til 25. juni ble to mennesker brutalt drept og flere alvorlig skadet. Mange ble redde og opplevde stor utrygghet utenfor London pub, midt i byens sentrum, sa ordfører Marianne Borgen (SV) da bystyret for første gang var samlet siden forsommeren.

— Dette var natten før Oslo Prides store parade skulle arrangeres. Masseskytingen rammet uskyldige mennesker, som satt og koste seg i sommernatta, ble oppfattet som et angrep på hele det skeive miljøet i Oslo, sa ordføreren.

— I solidaritet med det skeive miljøet i Oslo

I går ble Rosenkrantzgate utenfor London pub malt i regnbuefargene. Det var her og ved nabopuben Per på hjørnet Zaniar Matapour (43) natt til 25. juni i år åpnet ild og skjøt mot uskyldige mennesker.

To personer ble drept og flere titalls ble skadd i masseskytingen. Matapour er varetektsfengslet og siktet for å ha begått drap og drapsforsøk med terrorhensikt etter å ha skutt mot gjestene ved de to utestedene.

Regnbuen i Rosenkrantz gate gir gjenskinn i vinduene til London pub.
Regnbuen i Rosenkrantz gate gir gjenskinn i vinduene til London pub.

— Jeg vil be at Oslo bystyre blir med meg på ett minutts stillhet for å minnes de drepte, de mange sårede og alle de som ble rammet denne natten, og i solidaritet med det skeive miljøet i Oslo, sa Borgen før alle bystyrerepresentantene og byrådet reiste seg og holdt en ett minutts minnestund før møtet startet.

Powered by Labrador CMS