Kristoffer Hoven var nest sist på begge Skeids mål. På 2-0-målet sto han for både skåring og assist.

Skeid sjokkåpnet og reiste kjerringa med viktig seier over Bryne

Etter cup-tap og hjemreise fra Sandvika med halen mellom beina, reiste Skeid seg flott til en sikker seier over Bryne.

Stadionuret viste 40 sekunder, men klokka på TV-sendingen viste 11 sekunder da Johnny Buduson sendte Skeid i føringen mot Bryne.

Allerede fra første spark på ballen var det tydelig at Skeid ville ha seg frabedt å gå på et ydmykende serietap, slik de gjorde mot Bærum i cupen på torsdag.

Skeid lett i tet til pause

Kommentarfeltet på Skeids Facebook-side var full av sinte, irriterte og ikke minst skuffede skeidtilhengere etter 3-0 tapet for Bærum.

I sjelden krass stil fikk trenerteam, klubbledelse og til dels spillere høre hvor lite fornøyde supporterne var med innsatsen i NM i fotball 2023.

Nå var imidlertid alt glemt. Skeids beste spillere var på banen, og laget danset rundt med Bryne i første omgang.

2-0 ble det etter en drøy halvtime. Henning Tønsberg Andresen la inn fra høyre, men Buduson fikk bare så vidt issen på ballen.

Hoppende, syngende barn skaper stemning

Ballen havnet hos David Hickson på venstre kant. Han sendte Brynes back i pølsekøen og innlegget headet Kristoffer Hoven klokkerent i tverrliggeren. På returen stupheadet han fram og satte ballen i mål.

Torje Naustdal spilte en glimrende kamp for hjemmelaget. Her diskuterer han med trener Gard Holme

I andre omgang setter Buduson ballen i mål i det første spilleminuttet, men ble vinket av for offside. TV-bildene viser at det var en feil dommeravgjørelse.

Bryne står høyere i banen, Skeid blir mer forsiktige framover. For forsiktige vil noen mene.

Bryne kommer til mange avslutninger, men Skeids midtforsvar, Per-Magnus Steiring og Hayder Altai rydder sammen med keeper Simen Vidtun Nilsen opp det som kommer av sjanser til bortelaget fra Jæren.

De syngende og hoppende skeidkalvene har blitt en attraksjon på Nordre Åsen.

Den største sjansen til Bryne kommer da Vidtun Nilsen bommer på ballen da han rykker ut. Bryne får tak i ballen, men skuddet går parallelt med målstreken og ut.

Der var det så vidt at båten bar for Skeidgutta.

Kalvene skapte god stemning

Skeids supportere som har fått flere slag midt i fleisen denne sesongen, sto nå på syngende med kraft i stemmene helt til slutt.

Enda bedre var skeidoksenes barneavdeling, kalvene. Hoppende og syngende kalver skaper godstemning på Nordre Åsen. Da har tydeligvis sine favorittspillere i Ulrich Ness og David Hickson.

Simen Vidtun Nilsen var god i Skeidmålet. Han er en tydelig figur på laget. og ser ut til å ha kapret plassen som førstekeeper inntil videre.

— Alle vet at jeg er en offensiv keeper, sier Simen Vidtun Nilsen med avslepen østfoldialekt.

— Da kan det komme slike feil. Hvis jeg aldri gjorde feil, ville jeg ikke spilt her. Eller kanskje, om jeg ikke gjorde feil ville det bety at jeg slett ikke var fotballspiller, sier Skeid-keeperen om sin glipp like før kampslutt.

Skeids førstekeeper er på utlån fra Sarpsborg 08 ut sesongen.

Hele Skeid-laget spilte inspirert og bra. En som traff veldig med spillet sitt var midtbanespiller Torje Naustdal.

— Jeg er avhengig av å treffe med tenningsnivået mitt for å få ut det beste. I dag klaffet det fint, sa Naustdal etter kampen.

For tett kampprogram med cupen

Trener Gard Holme delte villig på sine synspunkter om cup-tapet for Bærum, kontra seier over Bryne.

— Det er en stor fordel å ikke ha spilt kamp for bare to dager siden. Derfor gjør mange lag som oss, og lar være å stille med hele førsteelleveren i cup-kampen. To dager mellom kampene blir for lite, sier han. Cup-runden var full av overraskelser, og topplag som Stabæk og Rosenborg røyk ut. Det gjorde også Bryne og Skeid.

Skeid avanserer ikke fra 15.plass på tabellen, men ligger nå a poeng med Bryne og Raufoss på plassene foran.

Skeid- Bryne 2-0 (2-0). Cikra 600 tilskuere. 1.divisjon på Nordre Åsen Skeidbanen. 1-0 1.minutt Johnny Buduson, 2-0 32 minutt Kristoffer Hoven

Skeids lag: Simen Vidtun Nilsen - Hayder Altai, Per Magnus Steiring, Henning Tønsberg Andresen, David Hickson, Torje Naustdal, Bendik Rise, Marcus Melchior, Ulrich Østigaard Ness, Johnny Buduson, Kristoffer Hoven.

Benyttede innbyttere: Tage Haraldsen (for Ness) , Syver Aass, (for Buduson)