En trasé for skøytende og en for folk som vil gå til fots på Sognsvann.

Skøytebanene på markavann er superpopulære. Nå brøytes også gangvei for folk som vil gå til fots

— Skøytebanene i marka er blitt svært populære og også fotgjengere ønsker å bruke dem. Men når det tråkkes i skøytebanen blir isen ruglete, opplyser bymiljøetaten.

Publisert

Men bymiljøetatens folk vet råd. I stedet for å nekte folk som ikke vil eller kan skøyte, så lages det nå egne isbaner for fotgjengere på Sognsvann og Steinbruvann.

— Isbanen for de gående følger skøytebanen hele veien, og vil bli brøytet sammen med skøytebanene når det kommer snø, skriver etaten på sin Facebook-side.

Advarer mot ferdsel på utrygg is

I motsetning til skøytebanene vil de ikke bli høvlet, så de blir ikke like glatte. Men på Nøklevann er det foreløpig ikke aktuelt å lage en egen isbane for gående, opplyser etaten.

Også på Steinbruvann kan folk gå til fots ved siden av skøytebanen.

På Sognsvann er det to steder med overvann, dette kommer av at det pipler opp vann fra en sprekk som går på tvers av hele vannet.

— Dette er ganske vanlig, og kan pågå gjennom hele vinteren, uansett hvor tykk isen er. Så lenge vi preparerer isbanene, er isen trygg der vi brøyter. Snø isolerer mot kulda, så der vi har brøytet hele vinteren bygger isen seg fortere opp enn områdene med snø, skriver bymiljøetaten.

Men kommunens folk advarer mot å ferdes der isen kan være utrygg.

— Ett og samme vann kan ha ulik tykkelse, og vi oppfordrer på det sterkeste at du setter deg inn i reglene for isvett.

Hvis du klikker HER, kan du lese isvettreglene hos Varsom.no.

Powered by Labrador CMS