Sp 09-bryterne Iben Tippie Tijmons Lekhal , Ida Johansson Mykle, Petronella Lekhal og Mohamad Magomadov kom alle hjem med gullmedaljer etter norgesmesterskapet i bryting for aldersklassen 12-15 år i helga,

Gull, gull og gull! Det gror godt i jentebrytinga på Grünerløkka

Tre gull i jenteklassene under NM i bryting for aldersgruppen 12-15 år viser at interessen for jentebryting på Grünerløkka er på vei oppover. — Dette lover godt for framtida, sier leder i Sportsklubben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim.

Publisert

Fra en hverdag med bare tre til fire jenter på brytetreningene for barn og unge, har hverdagen det siste året snudd seg på hodet for den legendariske bryteklubben Sportsklubben 09 på Dælenenga, med økt interesse for brytesporten også hos jentene i hovedstaden.

Den økte satsingen på jentene, har ført til at klubben under lørdagens norgesmesterskap for aldersgruppen 12-15 år på Lambertseter kunne innkassere i alt tre gull i jenteklassen.

Jentesatsing gir resultater

I tillegg kunne også gutta reise hjem med ett gull, og klubben ble landets nest beste med totalt åtte medaljer.

Spesielt morsomt var helgens resultater med tanke på hvor godt det gror blant jentebryterne i klubben.

Gullmedaljer til Iben Tippie Tijmons Lekhal (13), Ida Johansson Mykle (15) og Petronella Lekhal (11) satte en ekstra spiss på brytelørdagen i drabantbyen på østkanten.

— Vi har spesielt satset på å øke interessen og mulighetene for jenter til å delta på brytematta. Da er det veldig gøy å se at satsingen begynner å gi resultater også bant de yngste, sier leder for Sportsklubben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim, til VårtOslo.

I alt åtte medaljer ble det på bryterne fra Sportsklubben09.

Stort ble mesterskapet også for 13-åringen Iben Tippie Tijmons Lekhal. Hun vant sitt tredje norgesmesterskap på rad.

— Det å vinne tre år på rad er en utrolig god prestasjon. Det imponerer og det motiverer, mener Solli Bergheim.

— Tegner godt for framtiden

Også blant gutta var innsatsen god, selv om ikke gulfangsten var like stor som hos jentene. Her tok 12-åringen Mohamad Magomadov gull i 60kilos-klassen.

I alt ble det åtte medaljer på Løkkas-klubbens 13 deltakere.

— Jeg er veldig godt fornøyd med innsatsen fra alle bryterne våre. Det å ta åtte medaljer med tretten brytere er veldig bra. Dette tegner godt for framtida, mener Håvard Solli Bergheim.

Powered by Labrador CMS