DEBATT

Siden 2004 har den verneverdige Halléngården på Olaf Ryes plass stått tom og forfalt.

– Nå må Halléngården reddes

Halléngården kunne gitt liv og røre til byen vår, men ligger der i stedet som en ødelagt hjørnetann. Nå må bygget reddes før det er for sent.

Publisert

Markveien, Torggata og Karl Johan har det til felles at de har aktive fasader langs gaten. Man har lyst til å gå her fordi det er ting å se på. Det lyser opp og gjør gaten tryggere.

Pandemien har vist oss hvor viktig nærområdene våre er.

Grünerløkka har sjarm, eldre bygninger og flere parker. Mange tar turen innom kaféene, restaurantene, butikkene og barene her.

Bygget må brukes

Halléngården er en fantastisk fin bygning med en fin beliggenhet på Grünerløkka. Murbygget fra 1880 har nå stått tomt på Olaf Ryes plass i 18 år.

Bygget kunne gitt liv og røre til byen vår, men ligger der i stedet som en ødelagt hjørnetann. En tom bygning påvirker miljøet og området rundt og er med på å gi en annen atmosfære. Noe må gjøres - bygget må brukes.

Vi trenger ikke bare en bygning med leiligheter, men et bygg med liv og røre. Et bygg med en aktiv første etasje.

Redd gården

Når mennesker ikke lenger kan fortelle historiene, vil byggene som står igjen kunne gjøre det på sin måte. De viderefører kunnskapen fra en generasjon til en annen. De forteller om arkitektoniske epoker.

I 2021 ble gården lagt ut for tvangssalg, men United Bakeries lånte eier Thorstein Thune penger, noe som sikret dem forkjøpsrett til bygården. Min forventning til dem begge er at de forteller om sine planer om å redde Halléngården før det er for sent.

Powered by Labrador CMS