Lørenskog-keeper Theo Roosenboom De Vries var en reddende engel for laget sitt torsdag kveld.
Lørenskog-keeper Theo Roosenboom De Vries var en reddende engel for laget sitt torsdag kveld.

Løskrutt fra Grüner ishockey kan gjøre overlevelse i eliten vanskelig. — Ekstremt bittert tap, sier Joachim Sommer Nielsen

Med fire skudd i metallet og total dominans ute på isen, klarte likevel Grüner å tape torsdagens viktige kvalikkamp hjemme mot Lørenskog. — Utrolig at vi ikke vinner denne kampen, mener trener Morten Elverud.

Publisert

Torsdagens tap gjør at Løkka-gutta i Grüner hockey nå må vinne over Ringerike borte på lørdag for å overleve i Fjordkraftligaen.

— Det er het utrolig at vi taper en kamp hvor vi totalt overkjører motstanderen. Men slik er det når du ikke får pucken i mål, sier hovedtrener Morten Elverud til VårtOslo eter kampen.

Et rotterace til siste slutt

Med tap for både Grüner og Ringerike torsdag kveld, ligger det nå an til en forrykende avslutning på kvalikserien. Med seier over Ringerike, leder nå førstedivisjonslaget fra Halden kampen for å overleve. Halden står på ni poeng. De tre andre lagene står med syv poeng hver seg.

Når verken Tobias Skuterud eller Leo Halmrast her får pucken i mål, blir det vanskelig å vinne hockeykamper.
Når verken Tobias Skuterud eller Leo Halmrast her får pucken i mål, blir det vanskelig å vinne hockeykamper.

— Nå må vi bare møte opp på Ringerike. Jeg tror vi har en god mulighet til å klare å ta den seieren vi trenger for å overleve, sier Grüner-back Joachim Sommer Nielsen.

Både han og trener Elverud var svært skuffet over å ikke ha tatt med seg alle tre poengene fra møtet med Lørenskog.

— Det er sykt at vi ikke får pucken i mål i kveld, mener Sommer Nielsen.

Mye fart uten mål

Med mye på spill for begge lag, ble starten på den første perioden en relativt intens affære, men der ingen av lagene fikk noe klart spillemessig overtak. Ute på isen ble det mye end-to-end-hockey og dermed lite klart press fra noen av lagene.

Det er en spillestil som gjerne passer gjestene bedre enn hjemmelaget, og dermed hadde Lørenskog-spillerne på mange måter allerede fått kampen dit de ønsket.

Som perioden bølget fram og tilbake, klarte fortsatt ingen av lagene å få noe overtak, og det endte dermed målløst etter de første tjue minuttene.

Grüner misbruker store sjanser

Etter en ganske vill og ustrukturert første periode, klarte gutta i sort og lilla å sette et visst press på gjestene fra starten av den andre perioden. Dette ikke minst grunnet at Lørenskog pådro seg en tidlig utvisning.

Men så var det det å få pucken i mål da. Både godt keeperspill fra Theo Roosenboom De Vries, og sjansesløsing fra Grüner førte til at den forløsende førstescoringen fra hjemmelaget skull la vente på seg.

Da hjalp det lite at både Tobias Skuterud og Leo Halmrast i fellesskap, og Sander Frøberg, var svært nær på nettkjenning for Løkka-laget.

Det ville seg ikke for Grüner foran mål torsdag. Her er det Sebastian Laborri Christiansen som brenner en stor sjanse.
Det ville seg ikke for Grüner foran mål torsdag. Her er det Sebastian Laborri Christiansen som brenner en stor sjanse.

Utover i perioden yppet lillebror fra nord for hovedstaden seg litt mer, men skapte få problemer for Grüner-keeper Linden Marshall. Dermed sto det målløst etter to perioder.

Skyter seg selv i foten

Med en god midtperiode i beina fortsatte Grüner å presse motstanderen tilbake i starten av den siste perioden, men nok en gang skulle storspill fra Lørenskog-keeperen og ineffektivitet foran mål hindre gutta fra Dælenenga å få det gjennombruddet de så gjerne ønsket å få.

Og når et lag sliter med å få et spillemessig overtak til å vises i målprotokollen, er det ofte slik at motstanderen benytter seg av muligheten til å komme i front. Slik ble det også torsdag kveld, og det er hjemmelaget som skal skyte seg selv i foten.

En håpløs pasning i egen sone fra Grüner plukkes opp av Jacob Hallberg, som enkelt kan sende gjestene i ledelsen.

Det ble kampens eneste scoring, og dermed blir det et virkelig rotterace for samtlige lag for å klare å rykke opp til Fjordkraftligaen under lørdagens siste siste kamper. Der spiller Ringerike hjemme mot Grüner mens Lørenskog reiser til Halden for å møte Comet.

Kampfakta

Grüner - Lørenskog = 0 - 1 (0-0, 0-0, 0-1)

  • Grüner ishall
  • 400 tilskuere
  • Hoveddommere: Erik Fredriksen / Robin André Berg

1. per: Ingen

2. per: Ingen

3. per: 0-1 (50.16) Jacob Hallberg

Utvisninger: GRÜ: 3x2min LIK: 3x2min og 1x20min

Grüners beste spiller - Tobias Skuterud

Powered by Labrador CMS