Ben (5) og Aaliyah (8) er blant de nye ansiktene på leverposteiboksene. Ved en tilfeldighet bodde de to Løren-barna bare 500 meter unna hverandre
Aaliyah (8) og Benjamin (5) synes begge det er gøy at ansiktene deres er på Stabburets nye bokser. – Men noen ganger når folk spør om det er meg det er bilde av på boksen, blir jeg litt sjenert, sier Aaliyah.

Aaliyah (8) og Ben (5) er nye ansikter på leverposteiboksen. Tilfeldigvis er begge fra Løren og nesten naboer

– Det er veldig gøy å ha ansiktet sitt på boksen. Og det er gøy at de andre i barnehagen ser det, sier Benjamin (5) fra Løren. Han er en av de ti nye barna som er å se på dagens leverposteibokser fra Stabburet. 

Publisert

I 70 år har Stabburet Leverpostei hatt bilde av barnefjes på leverposteiboksene, noe som startet med et bilde av sønnen til en av fabrikkdirektørene. 

Nå har Stabburet økt antall barn til ti på leverposteien for å reflektere dagens Norge. To av disse ansiktene bor på Løren, og mye nærmere hverandre enn man skulle tro.

– Jeg liker leverpostei

– De bor bare cirka 500 meter unna hverandre. Det var helt tilfeldig at det endte opp slik, sier kommunikasjonssjef i Orkla FoodsKristoffer Barbøl Vikebak, til VårtOslo.

– Det er veldig gøy å ha ansiktet sitt på boksen, også er det gøy at de andre i barnehagen ser det, uttrykker Benjamin (5). 

Ben (5) sier det er gøy å ha ansiktet sitt på de nye leverposteiboksene.
Ben (5) sier det er gøy å ha ansiktet sitt på de nye leverposteiboksene.

– Jeg liker leverpostei så da er det ekstra gøy, sier han videre. 

Benjamin fyller snart seks år, men var ett år yngre da bildet ble tatt for å ha på boksen. Mamma Thu Huyen Doan sier ingen i familien trodde Benjamin, som har kallenavnet Ben, skulle bli den heldige. 

– Det var veldig gøy. Vi har fått en eske med leverposteibokser, og nå kan vi se hvordan det egentlig ser ut, så det har virkelig gått opp for oss. Både venner, andre i familien og noen kollegaer tar kontakt og sier de kjenner ham igjen. Det er veldig stas, forteller Thu.

– Jøss, det visste jeg ikke

Hun var ikke klar over at det andre barnet fra Oslo også var fra Løren og at de to familiene tilfeldigvis bor på hver sin side av Peer Gynt-parken og Løren torg. De to familiene kjenner hverandre ikke. 

– Jøss, det visste jeg ikke. Men det gir mening, for det er jo mange barnefamilier som bor her, sier moren.

Stabburet har økt antall barn til ti på leverposteiboksene for å reflektere dagens Norge. De to barna med grønn ring rundt er Benjamin og Aaliyah fra Løren.
Stabburet har økt antall barn til ti på leverposteiboksene for å reflektere dagens Norge. De to barna med grønn ring rundt er Benjamin og Aaliyah.

– Litt sjenert

Det er Aaliyah (8) som bor like i nærheten, og som nå også har ansiktet sitt på boksene fra Stabburet. Hun synes det er gøy at hennes fjes er å se i butikkene. 

– Men noen ganger når folk spør om det er meg det er bilde av på boksen, blir jeg litt sjenert. Det er jo veldig gøy, og det synes mange andre i klassen også, sier Aaliyah. 

Hun trekker spesielt frem én morsom opplevelse. 

– Da vi skulle spise lunsj på AKS satte en av lærerne frem maten, og da var bildet av meg på leverposteiboksen. Han så på bildet og på meg, og ble skikkelig overrasket! Det var veldig gøy, ler Aaliyah.

Mangfold i boksene

Det er tolv år siden forrige gang Stabburet byttet barn på boksene. Det er faktisk bare byttet seks ganger siden 1954. Grunnen til at de nå har økt antallet fra to til ti barn er fordi to barn «umulig kunne representere norske barn i 2024», skriver de i en pressemelding. 

Moren til Aaliyah, Emmanuella Da Cruz, sier det er et flott tiltak fra Stabburets side.

– Hele opplevelsen har først og fremst vært stas og gøy for Aaliyah, og blir sikkert det for andre barn i både barnehagen og over hele Norge, som kan se seg selv i det mangfoldet de nye boksene representerer, sier hun.

Powered by Labrador CMS