DEBATT

Sofienbergparken og Rolf Melheim.
– Inkludert opprigging, betyr dette i praksis at parken var okkupert i 14 dager, mener lokal beboer Rolf Melheim.

– Vern om Sofienbergparken og beboernes interesser

– Verst denne gang er ødeleggelsene arrangøren har påført parkområdet ved å kjøre på de smale gangveiene med hjullastere og lastebiler. Erfaringene fra lignende arrangementer viser at slike skader ikke blir utbedret.

Publisert

Mellom 13. og 15. juni ble et massivt, overdimensjonert musikkarrangement med svært høye billettpriser avholdt over tre dager i Sofienbergparken. 

Arrangøren prøvde å nedtone ulempene for de flere tusen som bor rundt parken ved å si at mandag 17. juni skulle parken igjen være åpen for lokalbefolkningen.

Dette viste seg imidlertid ikke å være sant siden området også i hele etterfølgende uke var fylt med gjerder, containere og annet teknisk utstyr. 

Inkludert opprigging, betyr dette i praksis at parken var okkupert i 14 dager.

Piknik i Parken sitt nabovarsel på området.

Sitt andre hjem

Det er kanskje grunn til å minne om hva som er hensikten med denne parken, slik lokalhistoriewiki.no formulerer det: 

«Sofienbergparken er en av Oslos mest brukte parker, beliggende mellom Sofienberggata og Helgesens gate. Befolkningen på Grünerløkka og omkringliggende områder trekker i hopetall ut i parken og bruker den som sitt andre hjem. … Parken ligger i et område hvor få har egen hage, og hvor de fleste bakgårder er små, brolagte eller asfalterte plasser.»

Helt ødelagt gressplen i Sofienbergparken etter festivalen.
Helt ødelagt gressplen i Sofienbergparken etter festivalen.

Store ødeleleggelser

Verst denne gang er de ødeleggelser arrangøren har påført parkområdet ved å kjøre på de smale gangveiene med hjullastere og lastebiler. Erfaringene fra lignende arrangementer viser at slike skader ikke blir utbedret.

Vil byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) denne gang sørge for at en utbedring og tilsåing skjer?

PS: Piknik i Parken ble avholdt i Sofienbergparken fra 13. juni til 15. juni. Fra 26. til 29. juni har Oslo Pride sin Pride Park i Sofienbergparken.

Powered by Labrador CMS