OVERBLIKKET

Vålerenga-spillere på isen med fullsatt Jordal amfi seriestart ishockey eliteserien sesongen 2023/24 Foto: Dolph Andersen
- Over 5.000 tilskuere hadde funnet veien til nydelige Jordal Amfi denne kvelden, forteller VårtOslos hockeyskribent, Atle Enersen.

- Og vi er i gang. Over fem tusen fant veien til Jordal denne nydelige kvelden 

I sommer ble Knut «stemmen fra indre Oslo øst» Hoffsengen hedret med Vålerengens Idrettsforenings fortjenestemedalje.

Etter over 25 år i tjeneste for klubbene har han ingen grunn til å legge inn årene. Forandring er skummelt, så vi håper Knut sitter mer enn «en gang til».

Man skal ikke reparere det som virker. «Tasseruha», Knut!

Og Knut var der også i seriepremieren mot Frisk Asker, Knut. Og det ble en lystig affære sett med Vålerenga-øyne. 

- Evig mindreverdighetskompleks

Vi konstaterer at Frisk Asker var til stede, og så var også deres evige mindreverdighetskompleks for Vålerenga, overhodet ikke komplekst – det bare er sånn. Asker fikk med seg ett mål hjem, men det var også alt fra den kanten.

Vålerenga på sin side lagde fire mål, men det kunne vært mer:  Vålerenga sleit en smule i overtall. Nok om den kampen. Frisk mangla futt, selv med en skadet Bonsaksen utskremt som assisterende something i Frisk-båsen.

- Vålerenga opp i full fart

Mer futt var det på tribunen. Klanen stilte med et TIFO-arrangement kjemper verdig, og over 5.000 tilskuere hadde funnet veien til nydelige Jordal Amfi denne kvelden.

To kamper i starten av serien mot dårligere lag er fiin-fin oppkjøring, og torsdag kom Lillehammer på besøk. 

Vålerenga gikk opp i full fart fra start og økte, mens Lillehammer hang i repene. La oss kalle det presset til Vålerenga, jevnet seg ut etter om lag kvartspilt periode.

Drøye 10 minutter ut i kampen smyger Lillehammer inn 0-1, og videre hadde faktisk laget et par 100 prosent sjanser. 

Men det var Vålerenga som tok neste stikk, i undertall fant Sebastian Johansen en liten luke etter drøye 19 minutter – og lagene kunne gå til pause på 1-1.

- Kjipe å møte

Derifra og ut handlet alt om Vålerenga, og laget stoppet ikke før det stod 7-1 på tavla. Hattrick av Thomas Olsen, 1+2 i undertall for nevnte Sebastian Johansen, og Tommi Taimi scoret på bursdagen sin.

Et par dager gikk og kom, og så skulle Sankt Halvards menn over til Velstandet. Vi mener Vestlandet selvfølgelig, til Stavanger. 

Sagt er sagt, og spist er spist som reven i Hakkebakkeskogen sa det. 

Det sagt, det var god grunn til å frykte annet enn borteseier der. 

Klappere eller ikke – de har et engasjert publikum dette Oilers-laget, og med medvind i ryggen ispedd masse kvaliteter er de kjipe å møte, spesielt i oljetanken.

- Det er plass til deg også

Vi synes hele kampen hadde et nervøst preg over seg, og når guttene fra indre Oslo øst utlignet til 3-3 drøye 6 minutter ut i 3. periode synes vi det så ut som om nervøsiteten flyttet inn igjen. Spesielt hos Vålerenga.

Det gikk som det innimellom gjør. Med 35 sekunder igjen på klokka, i overtall putter Stavanger 4-3.

Og det er alt vi tenker si om den kampen. Neste!

Og det er laget som alle liker å ikke like, Lørenskog kommer på besøk til vakre Jordal Amfi. Den første pucken droppes kl. 18:30, og vi kan garantere at det er plass til deg på tribunen.

Ahhkomigjen’a!

God natt Vålerenga, hvor enn du er…

Powered by Labrador CMS