Ylinn Tennebø (t.h.) blir fra januar lagvenninne med Sigrid Heien Hansen og resten av Vålerenga-damene.

Midtbanetalentet Ylinn Tennebø (21) blir Vålerenga-spiller

Vålerenga damer fortsetter å hente spillere fra vestlandsrivalen Avaldsnes. Sist inn portene på Valle er det unge midtbanetalentet Ylinn Tennebø (21). — Jeg er stolt av å bli en del av Vålerenga-laget, sier hun

Publisert

Etter å ha sikret en historisk dobbelttriumf denne sesongen, er Vålerenga godt i gang med planleggingen av det de håper skal bli nok en jubelsesong i Toppserien i 2021. Etter at kaptein og midtbanemotor Sherida Spitse takket av etter tre sesonger på Valle, ar jakten på forsterkninger på midtbanen vært høyt prioritert i østkantklubben.

Nå er det klart for en ny forsterkning i troppen. Rett før jul ble det kjent at landslagsspiss Elise Thorsnes flytter fra Karmøy og Avaldsnes, til Oslo og Vålerenga. I dag ble det klart at hun fra januar også får følge av midtbanetalentet Ylinn Tennebø (21).

Stolt over å bli en del av Vålerenga

21-åringen startet sin karriere i Tornado Måløy før hun fortsatte i Kaupanger og nå sist i Avaldsnes. Denne sesongen ble det 34 kamper og tre mål på midtbanetalentet fra Avaldsnes.

— Jeg er stolt over å kunne bli en del av Vålerenga og veldig glad for å kunne få denne muligheten. Inntrykket mitt av klubben er godt, med gode trenere, spillere og fasiliteter, sier Tennebø til Vålerengas hjemmesider.

Hun legger ikke skul på at ambisjonene på Intility arena var en viktig grunn til at hun valgte å flytte på seg.

— Målsettingene til klubben er høye, og derfor er det selvfølgelig spennende å få være med på dette. Det føles som det riktige steget videre i min fotballkarriere, sier Vålerengas nyervervelse.

Hardtarbeidende midtbanespiller

Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen har siden det ble kjent at kaptein Spitse ville forlate klubben etter denne sesongen, vært klar på at nederlenderen vil bli vanskelig å erstatte. Han er derfor glad for å ha hentet nok en spennende midtbanespiller, i tillegg til Rikke Nygård, til klubben.

— Vi er glade for å få Ylinn inn i troppen. Hun er en midtbanespiller med de egenskaper vi verdsetter høyest, nemlig å arbeide hardt, men samtidig også ville utvikle seg og tørre å mislykkes for å bli bedre, sier en, for tiden ferierende, men fornøyd hovedtrener.

Vålerenga-damene møtes til sin første trening etter juleferien 10. januar.

Powered by Labrador CMS