Oslo 20240318. Vålerengas Janni Thomsen jubler etter scoring i Toppseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Stabæk på Intility Arena i Oslo.Foto: Lise Åserud / NTB
Utover i kampen mot Stabæk kunne Janni Thomsen juble. Men det startet ikke særlig bra for Vålerenga.

Det så mørkt ut for Vålerenga etter 1. omgang: – Vi kom jævlig dårlig i gang, sier VIF-trener Nils Lexerød

Vålerengas fotballkvinner fikk den verst tenkelige starten på sesongen, men reiste seg i serieåpningen mot Stabæk.

Kampen på Valle skulle vært spilt lørdag, men måtte da utsettes i to dager som følge av snøkaos. Mandag ble det Vålerenga-jubel på eget gress.

– Dette var egentlig skikkelig dårlig av oss. Første omgang er vi overhodet ikke fornøyd med, men vi kommer tilbake i annen omgang, og det er vi sinnssykt tilfreds med, sa kaptein Janni Thomsen til TV 2.

– Skulle fyke ut av startblokkene

Det var gjestene fra Bærum som jublet først. Stabæk-sesongen var bare tre minutter gammel da Iris Omarsdottir våkent dukket opp foran Vålerengas mål og styrte inn 1-0.

– Vi sa at vi skulle fyke ut av startblokkene, og det gjorde vi absolutt ikke. Vi kom jævlig dårlig i gang, sa Vålerenga-trener Nils Lexerød til TV 2 om den tunge starten.

Han fikk se egne elever ta tak i kampen utover i første omgang, men mål ble det først etter pause.

Utlikningen kom fortjent fra landslagsspiller Thea Bjeldes fot etter 52 minutters spill. Hun fant rom utenfor 16-meteren, og prikket ballen bort i hjørnet bak Stabæk-keeper Sunniva Skoglund.

Vålerenga var ikke ferdig

Tre minutter deretter måtte Skoglund kapitulere igjen. Karina Sævik ble frispilt alene med målvakten, og Vålerenga-profilen fullførte enkelt snuoperasjonen.

Oslo 20240318. Vålerengas Karina Sævik scorer på Stabæks keeper Sunniva Skoglund i Toppseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Stabæk på Intility Arena i Oslo.Foto: Lise Åserud / NTB
Karina Sævik setter ballen forbi Stabæks keeper Sunniva Skoglund og i mål.

Vålerenga var imidlertid ikke ferdige. Danske Janni Thomsen er Oslo-klubbens nye kaptein denne sesongen, og vingbacken bidro med scoring i første runde.

Annen omgang var drøyt halvspilt da 24-åringen banket inn 3-1 med et strålende skudd. Hun hadde tidligere i kampen truffet stolpen.

Stabæk klarte aldri å svare på Vålerengas offensiv i annen omgang. Dermed må bærumsklubben fortsette jakten på sesongens første seier hjemme mot Kolbotn i neste serieomgang.

Vålerenga møter også Kolbotn i neste kamp, men den spilles først midt i neste måned.

Kampfakta: Vålerenga - Stabæk 3-1 (0-1). 318 tilskuere. Mål: 0-1 Iris Omarsdottir (3), 1-1 Thea Bjelde (52), 2-1 Karina Sævik (55), 3-1 Janni Thomsen (68). Dommer: Emilie Rodahl Torkelsen, Bækkelaget. Gult kort: Emilie Østerås, Stabæk.