18-åringen som ble skutt på Tøyen torg lørdag kveld er utenfor livsfare, men ennå ikke avhørt, opplyser politiet søndag ettermiddag.

- 18-åringen som ble skutt på Tøyen torg er kjent for politiet fra et miljø i nærområdet, sier Grete Lien Metlid

18-åringen som ble skutt og alvorlig skadd på Tøyen torg lørdag kveld er utenfor livsfare. Han er kjent for politiet fra tidligere. — Vi kjenner ham som del av et miljø på Tøyen og Grønland, sier Grete Lien Metlid.

Publisert

Grete Lien Metlid er leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, og bekrefter overfor VG at politiet kjenner til den skadde fra tidligere.

— Men det er viktig å presisere at han er et offer i denne saken, og vi ønsker å gjøre alt vi kan for finne den som skjøt ham, sier hun til avisen.

Er utenfor livsfare, men ikke avhørt

— Mannen som ble skutt har vært under oppfølging og operasjon gjennom natten, sier Lien Metlid.

Skaden 18-åringen ble påført betegnes som alvorlig, men politiet opplyser at tilstanden hans er stabil. Han skal være utenfor livsfrae, men er ifølge VG ennå ikke avhørt.

— Dette har veldig høy prioritet, og vi gjør det vi kan for å finne ut hvem som står bak, sier Gete Lien Metlid.

Allerede kort tid etter skytingen lørdag kveld gikk politiet ut og sa de ikke trodde skytingen var tilfeldig, og at de jobber ut fra en hypotese om at offer og gjenringsperson kjenner hverandre fra tidligere.

Politiet opplyste lørdag at skytingen trolig skjedde i tilknytning til en sushirestaurant, og at den fant sted utendørs. 18-åringen som ble skutt skal ha blitt truffet i overkroppen.

Søndag ettermiddag ved 14.30-tiden hadde politiet ikke kommet med opplysninger om at noen er pågrepet og mistenkt for skytingen.

— Vil gjerne komme i kontakt med vitner

Allerede kort tid etter skytingen lørdag kveld gikk politiet ut og sa de ikke trodde skytingen var tilfeldig, og at de jobber ut fra en hypotese om at offer og gjenringsperson kjenner hverandre fra tidligere.

Likevel ønsker politiet å komme i kontakt med personer som kan bidra med opplysinger i saken.

— Vi vil gjerne komme i kontakt med publikum som har vært vitne eller vært i området, som kan ha opplysninger som kan hjelpe saken, sier krimvaktleder Mona Nordby.

Hun opplyser at politiet kjenner til en pågående konflikt i området ved Tøyen, og at de undersøker om skytingen kan ha sammenheng med konflikten. Men politiet vil ikke gå ut med hva konflikten dreier seg om.

Powered by Labrador CMS