16-åringen Stian Solberg er for første gang tatt ut på landslaget i ishockey.

Østkantinvasjon på hockeylandslaget. — En drøm som går i oppfyllelse, sier Stian (16) fra Vålerenga

Fire unge og fremadstormende hockeytalenter fra Vålerenga er tatt ut til A-landslaget i ishockey. — Dette er noen veldig lovende hockeyspillere, sier landslagssjefen.

Publisert

Torsdag kveld ble Vålerenga ishockey rundspilt av Sparta hjemme på Jordal Amfi. Til slutt tapte iskrigerne 5-1, og stemninga blant spillerne var alt annet enn god. Da er det en liten trøst at to av de som var på isen er tatt ut til A-landslagets kamper i Meca Hockeygames i Trondheim i helga 10.-12. november. Der møter talentene Latvia og Danmark.

Både keeper Tobias Beivold (21) og supertalentet Stian Solberg (16) er funnet verdig en verdig av landslagssjef Tobias Johansson. I tillegg får de to tidligere Vålerenga-spillerne Gabriel Koch (18) og Michael Brandsegg-Nygård (17), som for tiden spiller i Sverige, en plass blant landslagssjefens utvalgte.

En drøm som går i oppfyllelse

I september ble Stian Solberg kåret til månedens spiller i Vålerenga, og torsdag var han en av få som ikke fikk strykkarakter etter tapet mot Lillehammer. For 16-åringen, som av mange hockeyeksperter allerede er spådd en strålende framtid i NHL, kom landslagsuttaket som en særs gledelig overraskelse.

— Det er helt utrolig at jeg ble tatt ut. Det har alltid vært en drøm å få spille på landslaget, sier Solberg til TV2.

Vålerenga-keeper Tobias "Tuben" Breivold er også funnet en landslagsplass verdig.

For tre av gutta er det første gang de er tatt ut på seniorlandslaget. Tobias Breivold fikk være med de store gutta under oppkjøringa til fjorårets VM.

— En spiller for framtiden

Landslagssjef Johansson ønsker tydeligvis å teste unge talenter under kampene i Trondheim. I tillegg til de fire Vålerenga-gutta har han tatt ut mange andre unge talenter i sin første landslagstropp.

— Jeg er ekstremt fornøyd med dette uttaket, sier landslagssjefen, som mener samtlige spillere som er tatt ut er aktuelle for å være med til VM i mai.

Når det gjelder uttaket av 16-åringe Solberg, var landslagssjefen ikke et sekund i tvil.

— Stian er en veldig lovende hockeyspiller, sier Johansson.

Her er landslagstroppen

Målvakter: Jonas Arntzen, Tobias Johansen Breivold, Jørgen Hanneborg

Backer: Ole Einar Engeland Andersen, Sander Vold Engebråten, Johannes Johannesen, Gabriel Koch, Max Krogdahl, Emil Lilleberg, Sverre Rønningen, Stian Solberg

Løpere: Gustav Willman Borvik, Philip Granath, Viktor Granholm, Michael Brandsegg-Nygård, Eskil Bakke Olsen, Mikkel Øby Olsen, Thomas Berg Paulsen, Håvard Østrem Salsten, Samuel Solem, Andre Bjelland Strandborg, Petter Vesterheim, Markus Vikingstad. Eskil Wold.

Powered by Labrador CMS