Slik kan det nye NRK bygget på Ensjø bli seende ut.
Den nye planen er sentrisk formet, med armer utover.

NRK skrotet 70 meters høyhus. Slik kan det nye NRK-bygget på Ensjø se ut 

Etter at den tidligere byggplanen måtte skrotes, har NRK nå valgt et nytt og kubisk arkitektur-alternativ på Ensjø.

Publisert

Den tidligere planen var et 70 meter høyt bygg. Mange reagerte negativt til denne planen, særlig naboer i området på Ensjø. I tillegg var det usikkert om det planlagte bygget i det hele tatt oppfylte kravene fra område-planen til Ensjø fra 2004. 

Nå har NRK skrotet sin tidligere byggeplan. Rodeo og Nordic arkitekter la i fjor frem tre forslag til nye planer, og NRK har valgte alternativ 1B, som er sentrisk organisert med armer utover. 

Prosjektdirektør Tor I. Hoel påpeker at det ferdige bygget ikke kommer til å være helt lik skissen, skriver NRK.

Ligger på Ensjø

Det nyeste alternativet vil ikke bli høyere enn ni etasjer, eller 42 høydemeter. Bruksarealet er tenkt å være 50 000 kvadratmeter. 

Den 14 mål store tomten ligger på Normannsløkka på Ensjø og ble kjøpt av NRK i 2021 til 800 millioner kroner.

Lar seg skalere

Arkitektene sier selv i sin anbefaling til NRK:   Alternativ 1b lar seg relativt enkelt skalere både horisontalt (i fotavtrykk) og vertikalt (i høyde). Dette gir evne til både å tilpasse seg omgivelsene og, like viktig, evne til å tilpasse seg organisasjonens behov. 

I alternativ 1b kan elementer legges til uten at det rykker ved essensen i organiseringen. Alternativet scorer også noe bedre på sin evne til samhandling med omgivelsene rundt.

Ambisjonen er å flytte inn i de nye lokalene i 2028.

Powered by Labrador CMS