Olaug Tvedtan
Olaug Tvedten og Vålerenga kunne juble over sesongens andre seier lørdag ettermiddag.

Debutant-dobbel fra Tilde (22) sikret Vålerenga-jubel: – Vi har mer å gå på!

Med full pott på de to første kampene har tittelfavoritt Vålerenga fått en god start på fotballsesongen. – Det var deilig med to scoriner, sier debutant Tilde Lindwall (22).

Etter på ha blitt tippet i toppen av norsk damefotball også denne sesongen, var det så vidt det ble seier på østkantens soldater i serieåpningen. Siden den gang har det vært nesten en måneds kamppause, men lørdag var det nyopprykkede Kolbotn som skulle forsøke å klå damene fra Oslo øst for alle poengene på Intility Arena.

Den tilbakekomsten til seriespill på øverste nivå kronet Våerenga-damene med en 4-0-seier.

– I dag spiller vi kanskje ikke vår beste kamp, men det er godt å få med seg alle poengene, sier midtbanemotor Olaug Tvedten til VårtOslo etter kampslutt.

– Som å starte sesongen på nytt

Lørdagens seier gjør at østkantklubben står med full pott etter to serierunder, og det i løpet av en måned. Dermed har det de siste ukene blitt lite matchtrening for Tvedten og lagvenninnene.

– Det blir nesten som å starte sesongen på nytt. Vi mangler litt det å være samspilt i dag, mener midtbanegeneralen.

Også hovedtrener Nils Lexerød deler oppfatningen av hva den noe merkelige seriestarten har hatt å si for lagets spillemessige prestasjoner så langt.

– Vi har mer å gå på når det gjelder å finne det spillet vi ønsker å ha. Mye av det skyldes nok at oppsettet i seriestarten har blitt som det har blitt, mener han.

– Herlig debut

Da den andre kampen endelig ble spilt, var det en svensk debutant som på mange måter stjal overskriftene. Etter å ha kommet inn midtveis i andre omgang kunne den tidligere Djurgården-spilleren Tilde Lindwall tegne seg for hele to scoringer på tampen av lørdagens 90 minutter.

– Det var en herlig debut. Det var fantastisk å kunen score to mål i dag, smiler hun.

Tilde Lindwall
Tilde Lindwall kronet debuten i Vålerenga-drakt med to scoringer.

Etter å ha kommet til Oslo øst tidligere i vår, trives stockholmeren godt i sin første utenlandske klubb.

– Det er selvfølgelig litt nytt å skulle spille i en annen liga, men jeg har blitt tatt godt i mot i en fantastisk klubb. Så prøver jeg å dra hjem på besøk når jeg har muligheten til det, forteller 22-åringen.

Vestlandsduoen tok regien

Etter å ha slitt med å komme ut av startblokkene i sesongpremieren for en snau måned siden var det et tydelig mer offensivt Vålerenga-lag som kom på banen til lørdagens kamp. Det første kvarteret eide hjemmelaget ballen i store deler av spillet, men de store sjansene foran Kolbotn-målet uteble.

Da er gjestene giftigere den ene gangen de får en mulighet foran Tove Enblom i Vålerenga-målet, men skuddet fra Celine Larsen blir nærmest som en pasning tilbake til keeper å regne.

Elise Thorsnes
Elise Thorsnes setter inn straffen som ga Vålerenga-damene ledelsen 2-0.

Heller ikke den andre halvdelen av omgangen bydde på de store sjansene. Med kvarteret igjen å spille sendte Olaug Tvedtens drømmetreff fra vel 16 meter de kongeblå opp i en fortjent ledelse.

Det kremmerhuset ga forrige sesongs seriemestere vann på mølla, og før pausesignalet gikk kunne Elise Thorsnes øke ledelsen fra straffemerket etter en dytt mot første målscorer Tvedten av en Kolbotn-forsvarer.

Debutanten markerte seg

Fra de første 45 minuttene hadde de blåkledte fått med seg en god porsjon selvtillit og tro på at det de driver med ute på gresset er i ferd med å se bra ut tidlig i sesongen. Den godfølelsen gjorde at hjemmelaget fortsatte å angripe i starten på den andre omgangen.

Etter syv minutters spill var det heller ikke langt unna at østkantlaget økte til 3-0, men skuddet fra Stine Brekken traff tverrliggeren.

Emma Stølen Godø
Emma Godø og Vålerenga kjempet seg til tre poeng hjemme mot Kolbotn lørdag.

Utover i omgangen jevnet spillet seg noe ut, men fortsatt var det lite gjestene fra Nordre Follo hadde å komme med foran Vålerengas nye sisteskanse Tove Enblom

En gang måtte svensken ut i strekk for å redde et godt skudd, men ellers ble det en relativt rolig dag på jobben for burvokteren.

Og med kampen i ferd med å ebbe ut kunne den nysignerte svenske flankespilleren Tilde Lindwall sette både sin første og andre scoring i Vålerenga-drakt.

Dermed kunne de kongeblå sikre seg sin andre seier på to forsøk i seriestarten, og ligger godt an til å bli en maktfaktor i norsk kvinnefotball også denne sesongen.

– Vi har nok kanskje det sterkeste laget siden jeg kom hit i 2021 nå, avslutter Olaug Tvedten.

Vålerenga - Kolbotn = 4 - 0 (2-0)

Intility arena

519 tilskuere

1-0 (29) Olaug Tvedten 2-0 (38,str) Elise Thorsnes 3-0 (87) Tilde Lindwall 4-0 Lindwall (90+1)

Gule kort: Emma Brunes (Kolbotn)