Kulturskolen i Gamlebyen vant Spellemannspris 2024
Det er med stolthet at barna fra Gamlebyen og artist SaraLy viser frem Spellemannsprisen de vant forrige uke. Nå skal det feires ved å fremføre musikken, med en gratiskonsert på Salt.

Musikk fra Gamlebyen vant den gjeve prisen: – Det er så rart at vi barn faktisk kunne vinne en Spellemannspris, sier Dania (9) 

Spellemannsprisen for kategorien barnemusikk var det ingen ringere enn barna i Gamlebyen som vant. Nå skal det feires med gratis konsert. – Tusen takk for at vi vant! Jeg trodde ikke at det skulle skje, sier Winnifred (9).

Publisert

Forrige uke var det duket for den årlige Spellemannsprisen, der musikkåret som har vært feires med både priser og takketaler. 

I år vant musikken fra kulturskolen KIGO (Kultur i Gamle Oslo) Spellemannspris i kategorien barnemusikk, for albumet «Stjerner og fyrverkeri!»

– Trodde ikke at det skulle skje

Sangene er skrevet av KIGOs daglige leder Kaja Vardøen, og fremført av KIGO-artist SaraLy (Sara Lydiksen) og en gjeng med barn fra Gamlebyen skole. Vardøen og SaraLy ble mildt sagt overrasket da det var nettopp deres navn som ble ropt opp under prisutdelingen forrige uke. 

– Jeg rett og slett skvatt, og så rett bort på Kaja. Vi så på hverandre og sa «Hæ?». Men mest av alt følte vi gledesrus, og var stolte og glad. Og så: umiddelbart nervøs for at man skulle opp på den scenen, sier SaraLy.

I en video fra KIGO er barna som synger på den Spellemannsvinnende musikken også utrolig stolte. 

– Det er så rart at vi, barn, kunne faktisk vinne en Spellemannspris, sier Dania (9).

– Tusen takk for at vi vant! Jeg trodde ikke at det skulle skje, sier Winnifred (9).

De sangglade barna fra Gamlebyen skole går under "artistnavnet" Unge Oslo.

– Da jeg var liten syntes jeg det var så kult at noen faktisk kunne lage musikk, og at andre kunne høre på det og at alle likte det, fortsetter Dania. 

Feirer med konsert i helgen

Sangene fra «Stjerner og fyrverkeri!» ble blant annet fremført på Chateau Neuf i høst
Der var rundt to tusen barn, fra 13 ulike Oslo-skoler, samlet for å dele musikken med andre. 

På søndag skal det igjen bli konsert med musikken. Da feires det hele med gratis konsert på SALT sin arktiske hovedscene klokka 13:00.

– Og snart skal vi spille inn enda mer musikk, til «Stjerner og Fyrvkerier» 2024. Chateau Neuf er allerede booket 18.-19.-20. november, og vi håper alle barna er klare for å synge mer! påpeker SaraLy.

Nok en Spellemann til Gamlebyen skole 

SaraLy sier opplevelsen av å vinne Spellemannspris gir masse glede og motivasjon til det videre arbeidet.

– Det betyr så mye fordi det føles som sangen og alt vi har drevet med i over ti år, plutselig blir veldig synlig. Og det er KIGO som står alt bak sammen, så det føles rett og slett godt å få den anerkjennelsen. Dette er på en måte barnas pris. Det betyr mye for oss, og mye for alle barna i KIGO.

– Tusen takk til alle barn som er med, spesielt barna fra Crescendo barnekor på Gamlebyen skole som synger på plata og til alle voksne som har bidratt og bidrar hele veien.

Under Spellemannsutdelingen i 1999 gikk prisen i kategorien barnemusikk også til elever ved Gamlebyen skole, med albumet «Syng som småfolk».

– Veldig gøy å ta med prisen til Gamlebyen, 25 år etter Gamlebyen skole vant Spellemannspris for beste barneplate. Det må vel være den skolen i verden med høyest tetthet av spellemannspriser?
Powered by Labrador CMS