Zagreb, Kroatia 20231127. Huseyn Abaszada (32) fra Oslo ble historisk da han som tidenes første nordmann tok EM-medalje herrenes -69 kg Brazilian Jiu-Jitsu i Zagreb i Kroatia søndag.
Huseyn Abaszada (32) fra Oslo ble historisk da han som tidenes første nordmann tok EM-medalje i herrenes 69-kilosklasse i brasiliansk Jiu-Jitsu i Zagreb i helgen.

Huseyn (32) fra karateklubb på Kampen sikret historisk norsk EM-bronse: – Svært imponerende

Huseyn Abaszada (32) sikret Norges første EM-medalje i herrenes 69-kilosklasse i brasiliansk Jiu-Jitsu i Zagreb i helgen.

Publisert

«Huseyn Abaszada, som representerer Oslo Karate Klubb gikk gjennom 7 tøffe kamper på veien til sin og Norges første offisielle EM-bronse i brasiliansk Jiu-Jitsu (6 seire, 1 tap)», skriver Norges Kampsportforbund i en pressemelding.

Oslo-mannen beseiret til slutt israelske Yarin Chikri i bronsefinalen i en svært nervepinende kamp.

– Huseyn er en kjent figur i det norske kampsportmiljøet og har en lang merittliste innen andre BJJ-organisasjoner, samt gått kamper i Mixed Martial Arts (MMA), forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

– Historisk medalje

– Det er svært gledelig at en profil som ham deltar i dette EM og tar en historisk medalje for Norge. Å måtte vinne seks kamper på veien til en mesterskapsmedalje er svært imponerende og vitner om en stor prestasjon, fortsetter han.

EM i Zagreb ble arrangert av Det internasjonale Jiu-Jitsuforbundet, som er det internasjonalt godkjente forbundet for utøvelse av Ju-Jitsu-grener.

Powered by Labrador CMS