Barn i bydel Gamle Oslo får stå gratis på ski på Tryvann. Foto: Tøyen Sportsklubb.

Samtlige 7. klassinger i bydel Gamle Oslo får stå så mye slalåm og snowboard de vil. Gratis

Tøyen Sportsklubb fjerner alle hindringer for at 7. klassingene i bydel Gamle Oslo samt elever ved Jordal ungdomsskole kan stå på ski på Tryvann skisenter.

Ikke bare får alle elevene stå gratis på ski, samtlige praktiske hindringer ryddes også av veien. Elevene får låne ski og sko, votter og lue. De får gratis t-banebillett og gratis dagskort i bakken. Så ofte som de har lyst.

7. klassingene får også gratis opplæring. Konkret gjelder ordningen for barneskolene Tøyen, Vahl, Gamlebyen, Kampen, Vålerenga, Nyskolen, og Jordal Ungdomsskole.

Ingen unnskyldning for ikke å stå på ski
Tøyen sportsklubb samarbeider med Frigo på Ensjø, som låner ut utstyret, og fjorårets X Games Oslo, samt Sparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen og Områdeløft Tøyen, som har bidratt med finansieringen. Det er til sammen rundt 800 elever som gjennom ordningen Ø på SNØ får muligheten til å komme ut i skibakken denne vinteren.

— Vi er superstolte over å kunne fjerne alle hindre, slik at ingen har noen unnskyldning for ikke å stå på ski, sier leder i Tøyen Sportsklubb, Karianne Hjallen.

Mye talent blant barna
Også ungdom i 8.-10. klasse, som ikke sto på ski gjennom Tøyen sportsklubb i fjor, kan melde seg til opplæring med Frigo på kveldstid.

— Kanskje vil neste generasjons X Games-utøvere komme fra Gamle Oslo? Her er det mye talent, så det skal vi ikke se bort fra. I alle fall skal vi ha mye gøy på ski, sier Hjallen.

Powered by Labrador CMS