Vålerenga er i siget om dagen. Forrige runde ble Frisk slått hjemme på Jordal, mens østkantlaget tok tre nye poeng borte mot Stjernen lørdag.

Vålerenga stanset Stjernens seiersrekke - Grüner ydmyket av Sparta

Vålerenga er i siget om dagen - forrige runde ble frisk Asker knust på Jordal. Denne runden reiste østkantlaget hjem fra Fredrikstad uten baklengsmål etter å ha slått tabelltreer Stjernen.

Lenge var det Tobias Lindströms scoring fra slutten av første periode som skilte lagene i Fredrikstad. Først da vertene satset alt og tok ut målvakten på tampen, kom det flere nettkjenninger.

De sto Lindström og Sebastian Johansen for innenfor kampens 50 siste sekunder.

Grüner slapp inn fire mål i 1. periode

Resultatet stoppet Stjernens rekke på fire strake seirer. Laget har 73 poeng på 35 kamper, mens Vålerenga har 61 på 34.

Sparta har de siste dagene kjørt over seriens to svakeste lag. I midtuken ble jumbo Manglerud Star knust 7-0, og lørdag ble det samme utfall mot Grüner. Fire av målene kom i løpet av noen minutter tidlig i første periode.

Kristian Jakobsson bidro med både én scoring og to assist. Sparta er tabelltoer med 74 poeng på 38 kamper.

Manglerud Star fikk en etterlengtet opptur og slo Lillehammer 3-0 på borteis. Joachim Hermansen scoret Oslo-lagets to siste mål. Seieren var kun klubbens andre innenfor ordinær tid denne sesongen.

Det endte 2-0 til Storhamar da laget gjestet Ringerike lørdag. Patrick Thoresen og Sander Engebråten sørget for det.