Politiadvokat Renate Nordheim Olsen og advokat for en av de tiltalte advokat Gunhild Bergan (t.v.). To unge menn er siktet for å ha slått ned en mann i Vika natt til søndag. Mandag blir de fremstilt for fengsling i Oslo tingrett.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Forsvarer Gunhild Bergan (til v.) opplyser at hennes klient nekter straffskyld.

To menn varetektsfengslet etter voldshendelsen i Vika. Politiet utelukker ikke blind vold

De to siktede mennene etter voldshendelsen i Vika i helga er varetektsfengslet. Den ene erkjenner straffskyld, mens den andre nekter.

Publisert

De to mennene er begge i 20-årene. Den ene er fengslet i fire uker, mens den andre fengsles i to uker med brev- og besøksforbud.

Forsvarer Gunhild Bergan opplyser at den sistnevnte nekter straffskyld. Mannen tok betenkningstid på spørsmål om han ville anke fengslingen.

Fraktet til Ullevål med alvorlig skade

— Han har begjært seg løslatt, sier advokaten til Dagbladet.

Den andre mannen godtok varetektsfengsling. Fengslingsmøtet ble derfor avholdt som kontorforretning.

De to mennene er siktet for grov kroppsskade mot en person som nå ligger på Ullevål sykehus. Samtidig er de siktet for kroppskrenkelse mot to andre fornærmede.

Det var like over klokken 2 natt til søndag at en mann i 20-årene ble kjørt til Ullevål etter en voldshendelse i Haakon VIIs gate i Vika.

Foranledningen til hendelsen er uklar, men den står helt sentralt i etterforskningen, opplyser politiet.

Ikke funnet relasjon mellom den skadde og siktede

— Vi har dannet oss et bilde av hendelsesforløpet, men opererer med flere hypoteser ettersom vi er i den helt innledende fasen, opplyste politiadvokat Johannes Hafsahl i Oslo politidistrikt til NTB mandag formiddag.

— Blant annet gjenstår flere vitneavhør av øyevitner til hendelsen, sa han.

Tilstanden til mannen som ble kjørt til sykehus, er fortsatt alvorlig og uavklart.

— En nærmere avklaring rundt fornærmedes tilstand forventes om en til to uker, opplyste Hafsahl.

Politiet utelukker ikke at det er snakk om blind vold. De har så langt ikke funnet noen relasjon mellom de siktede og fornærmede.

Powered by Labrador CMS