Colosseum kino på Majorstuen tidligere i vår.

Hollywood-stjernen stiller på Colosseum kino på Majorstuen

Når den røde løperen rulles ut ved kinoen på Majorstuen denne uken, stiller den Oscar- og Golden Globe-nominerte stjernen.

Publisert

Viggo Mortensen kommer til Norge den 14. juni på premieren for westernfilmen «Til verdens ende» og skal være til stede på premieren på Colosseum kino i Fridtjof Nansens vei førstkommende fredag kveld. 

Filmen er en kjærlighetshistorie med den amerikanske borgerkrigen som bakteppe og er, ifølge pressemeldingen, et hjertebarn for den 65-årige dansk-amerikanske Hollywood-skuespilleren som oppigjennom har blitt nominert til både Oscar og Golden Globe, kjent fra blant annet «Ringenes Herre».

Han spiller den mannlige hovedrollen som Holger, en dansk immigranten til USA som blir utkalt til å kjempe i borgerkrigen – ut fra et manus han selv har skrevet. Mortensen har også regi på filmen og har komponert musikken.

«Til verdens ende» er den norske tittelen, mens den i USA heter det noe mer illevarslende «The Dead Don't Hurt». 

Viggo Mortensen fotografert da han var til stede i Oslo Spektrum i 2003 på visningen av «Ringenes Herre: Atter en konge» sammen med nylig avdøde Bernard Hill og Andy Serkis.

Gode anmeldelser

Kvinnelig motspiller er Vicky Krieps, som spiller den selvstendige Vivienne som overlates til seg selv når Holger verver seg som soldat. Hun trues av korrupte politikere og menn som tyr til brutal vold for å oppnå det de vil, heter det om handlingen.

Filmen har fått gode anmeldelser siden den hadde internasjonal premiere i Toronto i fjor. Selv er Viggo Mortensen opptatt av noe han mener vanlig westernfilmer mangler, uttaler han i et intervju med GQ denne uken:

– De mangler kulturelt mangfold. I vår historie er hovedrollene to som ikke har engelsk som førstespråk, og det er andre karakterer i byen, som få år tidligere tilhørte Mexico, så for meg var det viktig å få med mangfoldet i datidens samfunn.

«Ringenes Herre»-sverd med

Det skapte overskrifter da Mortensen i samme intervju røpet at han brukte sverdet Andúril, som han fikk med seg fra «Ringenes Herre» der han spilte Aragorn.

Sverdet trengte han til en drømmesekvens i «Til verdens ende» – og han røper at han spurte både Peter Jackson og filmselskapet bak Tolkien-filmene om lov.

Powered by Labrador CMS