Staffeldts gate
Her i Staffeldts gate og Sven Bruns gate forsvinner parkeringsplassene på nyåret.

Her, ved Slottsparken, fjernes 14 parkeringsplasser

– Med økt biltrafikk i sentrum mens Ring 1 er stengt, vil det bli krevende å kjøre bil gjennom sentrum. Derfor er det viktig å sikre sammenhengende traséer for syklende og gående, sier bymiljøetaten.

Publisert

Fra våren 2024 stenger Statens vegvesen Ring 1 i tre år. Stengningen vil få store konsekvenser for trafikksystemet i Oslo sentrum, men også for naboer, skolebarn, næringsdrivende, trafikanter og kollektivtrafikken.

For å redusere disse ulempene, tilrettelegger bymiljøetaten for myke trafikanter i Sven Bruns gate og Staffeldts gate. Konkret vil bymiljøetaten utvide fortauet på den ene siden av veien til minimum tre meter og tillate sykling mot enveiskjøringen.

Dermed ryker 14 parkeringsplasser i de to gatene. Dette inkluderer 10-minuttersparkeringen for Thon hotel Slottsparken. Det vil fortsatt være tillatt å stoppe i Staffeldts gate for av- og pålessing og av- og påstigning.

Staffeldts gate og Sven Bruns gate
Staffeldts gate og Sven Bruns gate ligger rett ved Slottsparken.

Hvorfor?

– Med økt biltrafikk i sentrum mens Ring 1 er stengt, vil det bli krevende å kjøre bil gjennom sentrum. Derfor er det viktig å sikre sammenhengende traséer for syklende og gående, slik at det blir et alternativ til privatbilen.

Syklende fra Wergelandsveien til Holbergs plass har i dag ikke en god kobling på grunn av enveiskjørte gater. Ved å tillate sykling mot enveiskjøring vil fremkommeligheten for syklister bli bedre, og en større del av veinettet blir tilgjengelig for disse trafikantene, ifølge bymiljøetaten.

Staffeldts gate
Utenfor Thon hotel Slottsparken vil det ikke lenger være mulig å parkere.

Når skjer det?

Arbeidene vil gjøres gjennom vinteren og ferdigstilles i forkant av Ring 1-stengingen. Parkeringsplassene vil fjernes i begynnelsen av 2024.

Grunnen til at vi gjennomfører tiltakene i Staffeldts gate og Sven Bruns gate nå, selv om Ring 1 ikke er planlagt stengt før andre kvartal 2024, er at det ikke er kapasitet til å gjennomføre alle de planlagte tiltakene samtidig.

Powered by Labrador CMS