Oslo 20230620. Prinsesse Ingrid Alexandra ankommer konserthuset i Oslo sammen med Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit for å delta i festforestilling for avgangselevene ved Elvebakken Videregående Skole.Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Prinsesse Ingrid Alexandra ankommer konserthuset i Oslo sammen med mor og far, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Prinsesse Ingrid Alexandra tok farvel med Elvebakken og medelever

Prinsesse Ingrid Alexandra møtte i ettermiddag til avgangsseremoni for elevene på Elvebakken videregående skole i Oslo Konserthus. Men vitnemålet får hun ikke før senere.

Publisert

13 års skolegang er over for prinsesse Ingrid Alexandra, og nå tar hun farvel med skolen sin. Hva hun skal videre, er ikke kjent.

Til stede var også hennes foreldre, Kronprinsen og Kronprinsessen. 

Ifølge programmet skulle det være «sang, dans taler og moro» fra klokken 18 for å hedre avgangselevene.

— Har vært stressende perioder før prøver

Elvebakken videregående skole har Ingrid Alexandra gått tre år med studiespesialisering. Etter avslutningsseremonien skal klassen til prinsessen samles med kontaktlærer.

I mai skrev Ingrid Alexandra en hilsen til sine medelever der hun reflekterte over årene som skoleelev.

Oslo 20190819. Prinsesse Ingrid Alexandra ankommer Uranienborg skole sammen med sin mor, kronprinsesse Mette-Marit. Prinsessen begynte i 2014 på privatskolen Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua, men skal gjennomføre tiendeklasse på offentlig skole.Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB
En litt kamerasky prinsesse i 2019 da hun og mor ankom Uranienborg skole, der Ingrid Alexandra gikk før hun begynte på Elvebakken videregående skole.

— Det har vært dager da det har vært vanskelig å komme seg opp om morgenen, skremmende å dra på skolen og stressende perioder før prøver, tentamener og eksamener, skrev prinsessen.

— Men det har også vært dager da vi har funnet nye venner, blitt inspirert av en lærer eller klart noe vi har jobbet for lenge, skrev hun.

Stolt over læring og utvikling

Fordi sensur av eksamen ikke er klar, får ikke Ingrid Alexandra vitnemål på tirsdagens seremoni, men må vente til torsdag.

I sin hilsen fra mai ønsket hun alle «en amazing russetid» og ba medelevene passe på hverandre. 

På 17. mai var hun ikke å se på slottsbalkongen, men feiret siste dag som russ med venner.

— Jeg håper dere er like stolte som meg over hvor mye vi har lært og utviklet oss siden første skoledag i første klasse, skrev 19-åringen.

4. januar 2006 begynte hun i barnehage i Asker, og i august 2010 ble hun skolejente på Jansløkka barneskole i Asker.

Skolen for de med de beste karakterene

Fra 2014 til 2019 gikk hun på Oslo internasjonale skole, og deretter gikk hun et år på Uranienborg skole

Høsten 2020 begynte tiden på Elvebakken – hvor hun nå altså er ferdig.

I flere år har Elvebakken vært skolen i Oslo med høyest karaktersnitt for inntak.

Hva hun skal til høsten, er ikke offentlig kjent. Familien har gjort det tydelig at hun står fritt til å velge, men trolig venter utdannelse og studier etter hvert.

Bestefar og far dro i militæret

— Siden den oppgaven du har fått, skal vare livet ut, er det viktig at du tar deg god tid til skolegang og utdannelse, sa kong Harald i talen til prinsessen da 18-årsdagen hennes ble feiret i fjor. 

— Du må fremdeles få bruke mange år på dette. Og ikke glem å leke! Det har i hvert fall jeg god erfaring med, sa Kongen til barnebarnet.

Både bestefaren, kong Harald, og faren, kronprins Haakon, dro begge i militæret da de var ferdig på videregående.

Powered by Labrador CMS