Oslo 20231018. Palestinakomiteens leder Line Khateeb holder appell under en demonstrasjon ved Jernbanetorget i Oslo onsdag ettermiddag.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
- Behovet sterkere enn noensinne for å samle oss og rope høyt om at folkemordet må stoppes, sier leder Line Khateeb i Palestinakomiteen.

Demonstrerer på Youngstorget etter 99 dager med krig i Gaza

Palestinakomiteen arrangerer demonstrasjonstog fra Youngstorget til den israelske ambassaden i Parkeveien lørdag ettermiddag. Det er gått 99 dager siden Israel startet angrepene mot Gazastripen.

Publisert

– Etter 99 dager med angrep på sivilbefolkningen i Gaza er behovet sterkere enn noensinne for å samle oss og rope høyt om at folkemordet må stoppes, sier leder Line Khateeb i Palestinakomiteen i en pressemelding.

Over 23.000 drept til nå

Demonstrasjonen starter klokka 14 på Youngstorget foran Arbeiderpartiets hovedkvarter, hvor demonstrantene skal uttrykke sin «kraftige motstand mot regjeringens unnfallenhet».

Derfra skal demonstrasjonstoget gå til den israelske ambassaden i Parkveien.

Minst 23.708 palestinere er drept og over 60.000 er såret på Gazastripen siden 7. oktober, opplyste palestinske helsemyndigheter fredag.

Demonstrasjoner flere steder

Også i London holdes det demonstrasjon til støtte for palestinerne lørdag fra klokken 13.

I Washington starter en solidaritetsmarsj klokken 19 norsk tid og ventes å bli en av de største propalestinske demonstrasjonene i USA noensinne.

I Israel vil derimot demonstrantene samle seg til en 24 timer lang protest i Tel Aviv for å kreve at gislene på Gazastripen løslates etter 100 dager i fangenskap.

Powered by Labrador CMS