Sportsklubbens 09s Sofie Puffo Jørgensen (i blå drakt) slo lagvenninne Liz Hjelle Jenssen i NM-finalen og tok gull i 62-kilosklassen lørdag.

Storeslem for Løkka-bryterne under NM på Lambertseter. Syv deltakere ga syv medaljer

Fire gull, en sølv og to bronsemedaljer ble fangsten for Grünerløkka-bryterne fra Sportsklubben 09 under NM i bryting på Lambertseter. I tillegg fikk Sp09s Oskar «Tåsenplogen» Marvik Kongepokalen.

Publisert

PDet har vært en svært produktiv medaljesesong for bryterne i legendariske Sportsklubben 09 på Dælenenga i 2021.

Kronen på verket ble satt da Oskar «Tåsenplogen» Marvik tok klubbens første seniorgull for herrer under bryte-VM i bryting på Jordal Amfi tidligere i høst. Lørdag ble sesongen avsluttet med norgesmesterksap på Lambertseter.

Tok NM-gull i ny vektklasse

I NM sikret Tåsenplogen seg lørdag atter et nytt, gjevt trofé.

— Det er jo bare helt konge å bli tildelt kongepokalen, sier tungvekteren til VårtOslo.

Marvik var ikke den eneste Dælenenga-bryteren som kunne juble over gull under lørdagens NM.

Oskar "Tåsenplogen" Marvik avsluttet brytesesongen med NM-gull og kongepokal lørdag ettermiddag.

I kvinneklassen kunne både Sofie Puffo Jørgensen og Rikke Juell Bugge glede seg over å ta hjem det edleste metallet i hver sin vektklasse.

Hos gutta fikk Snorre Harsem Lund også æren av å stå øverst på pallen, akkurat som lagkamerat Marvik.

— Dette var utrolig deilig, spesielt siden jeg gikk i en ny vektklasse, sier Harsem Lund.

20-åringen har tidligere i sesongen gått sine kamper i 55-kilosklassen, men gikk i lørdagens norgesmesterskap opp en vektklasse til 60 kilo. Der har han planer om å bli værende neste sesong.

— Skulle gjerne hatt «Exos» medaljer

— De er deilig å slippe å pine seg så mye før hvert stevne for å komme ned i vekt. I tillegg vil jeg gjerne bygge mer muskler, da var riktig å gå opp en vektklasse forteller Harsem Lund til VårtOslo.

Denne sesongen har vært en liten nedtur for 20-åringen. Det har blant annet en kneskade sørget for. Likevel er han godt fornøyd med klubbens innsats i 2021.

— Det har vært en fantastisk sesong for Sp09, men selv er jeg jo litt skuffa. Det jeg er mest skuffa over er vel ikke å få kvalifisert meg til OL, sier Snorre Harsem Lund.

Den kvalifiseringen var det skadeproblemer og koronaproblematikk som satte en stopper for.

I alt syv medaljer ble det til Sportsklubben 09 under bryte-NM på Lambertseter lørdag.

— Jeg skulle gjerne hatt noen av medaljene «Exo» har att denne sesongen, sier han, og viser til at lagkamerat Exauce Mukubu har tatt to store internasjonale medaljer i løpet av sesongen.

Medaljerush for Sp09-damene

Mukubu skuffet noe med bare en bronsemedalje under lørdagens norgesmesterskap, men også han gikk i en tyngre vektklasse enn vanlig. Bronse ble det også til Lasse Lundby i 62-kilosklassen.

Sofie Puffo Jørgensen (t.v) og Liz Hjelle Jenssen tok gull og sølv i 62-kilosklassen.

Kvinnebrytingen har sterke tradsjoner på Grünerløkka, og medaljer hører nesten med til hverdagslivet for de kvinnelige bryterne i Sportsklubben 09.

Slik ble det også under lørdagens NM, hvor det ble to gull og en sølv på de tre kvinnelige 09-bryterne.

I 62kilo-klassen ble det en ren Løkka-finale mellom Sofie Puffo Jørgensen og Liz Hjelle Jenssen, hvor førstnevnte til sutt gikk av med seieren, og i 68kilos-klassen ble det gull til Rikke Juell Bugge.

Powered by Labrador CMS