Oskar Marvik røk ut i åttedelsfinalen i bryte-VM.

«Tåsenplogen» forsøkte å følge opp suksessen på hjemmebane – slik gikk det

For to år siden tok Oskar «Tåsenplogen» Marvik VM-medalje på hjemmebane i Oslo. Torsdag tapte Tåsen-gutten mot estiske Heiki Nabi i åttedelsfinalen i 130-kilosklassen under bryte-VM i Beograd.

Publisert

27-åringen fra Tåsen tok i 2021 VM-bronse på hjemmebane i Oslo. Det er hans eneste internasjonale mesterskapsmedalje på seniornivå så langt.

Marvik, som er rangert som nummer åtte i verden, hadde en mulighet til å komme inn i VM-varmen igjen dersom Nabi kom seg til finale, men det skjedde ikke. 

Nabi, som ligger tre plasser lenger ned på rankinglisten, tapte 0–9 mot tyrkiske Riza Kayaalp allerede i kampen etter seieren mot Marvik.

Sikter mot OL

Dermed er nordmannens VM over. Han må dermed fortsette jakten på OL-plass i kvalifiseringsturneringer som kommer. De fem beste i VM er sikret plass i sommerlekene i Paris neste år.

Tåsen-gutten hadde ledelsen halvveis etter at han fikk kampens første poeng da Nabi ble straffet for passiv bryting. Esteren slo så hardt tilbake da han fikk inn ett poeng på Marvik og fikk sendt han ned i parterre.

Desperat jakt

Nordmannen klarte imidlertid å unngå å bli rullet, men måtte likevel starte en desperat jakt etter poeng.

Dersom det ender likt, er det bryteren som fikk det siste poenget i kampen som går videre. Marvik jobbet knallhardt til siste sekund, men måtte til slutt innse nederlaget.

I første runde i Beograd vant Marvik 2–0 over chilenske Yasmani Acosta Fernández, som er rangert som nummer 13 i verden.

Powered by Labrador CMS