Ruset mann i 20-årene stjal og kjørte gravemaskin

Flere patruljer rykket ut etter melding om innbrudd på en byggeplass natt til søndag. Det er ikke første gang denne uken politiet har måttet rykke ut i samme ærend.

Publisert

Det var mistanke om at en gravemaskin var forsøkt stjålet fra byggeplassen på Hovseter.

«Ved vår adkomst løp mistenkte, men ble raskt innhentet», meldte politiet i en oppdatering like før klokken 05.00.

De kunne noe senere opplyse om at mistenkte er en mann i 20-årene som hadde stjålet en gravemaskin og kjørt denne i ruspåvirket tilstand.

Løp i politiets armer

Dette er ikke første gang denne uken politiet har måttet rykke ut til en byggeplass som følge av innbrudd.

Natt til onsdag ble politiet tilkalt da to personer ifølge vektere på stedet på byggetomten på Bryn, var på utkikk etter kobber.

De to løp da politiet ankom med hundepatrulje. Den ene endte med å løpe rett i armene på en oppdekkende patrulje, ifølge politiet, som fortsatte søket etter sistemann før de sa seg ferdige på stedet og pågrep en mann i 30-årene. Vedkommende ble anmeldt for tyveri fra byggeplass.

Reddet reisen for turist

Et tyveri holdt for øvrig på å sette kjepper i hjulene for en turist tidligere denne uken. Turisten ble frastjålet en dyr landeveissykkel ved Oslo bussterminal.

Sykkelen var også lastet med bagasje, hvilket gjorde situasjonen ekstra fortvilende, ifølge politiet, som imidlertid kunne melde om en lykkelig slutt på historien.

«Til alt hell fant en observant patrulje sykkelen i Storgata etter kort tid, intakt. Sykkelen returnert eier som kan fortsette rundreisen», het det i oppdateringen.

Observante vektere

Senere samme dag stanset en vekter en butikktyv. Sistnevnte hadde en stjålet sykkel, var i besittelse av kniv og var i tillegg etterlyst av politiet, som pågrep mannen og satte ham i arresten.

Dagen i forveien fant politiet tre kniver i en bil samt narkotika da en vekter meldte inn observasjon om en bilfører som fremsto ruset i Grenseveien på Ensjø.

Noe senere fikk den samme vekteren øye på bilen igjen – da parkert i Hovinveien, der politiet tok kontroll over sjåføren. Bilføreren blåste til godt over lovlig nivå på utåndingstest.

Powered by Labrador CMS