DEBATT

— Drapet på den 20 år gamle gutten misbrukes av en høylytt gjeng av hvitsnipp-brukere som kjemper for legalisering av cannabis, sier Erling Westenvik som bor på Grønland.
— Drapet på den 20 år gamle gutten misbrukes av en høylytt gjeng av hvitsnipp-brukere som kjemper for legalisering av cannabis, sier Erling Westenvik som bor på Grønland.

- Hvorfor skal det være mer å ta seg til på Grønland og ved Brugata om natten enn andre steder klokka 04?

— Jeg spør fordi en merkelig problemstilling har gått sin seiersgang i aviser og på sosiale medier det siste døgnet. Retorikken har form av et slags retorisk spørsmål der svaret mellom linjene synes å være: «Hadde det vært mer å ta seg til klokka 04 på Grønland og ved Brugata så ville drapet på en 20-åring ikke ha skjedd». Hvilket selvsagt er tøv.

Publisert

Natt til søndag var jeg også på Grønland. Jeg kom gående nokså full etter å ha vært på en fest til støtte for Ukraina på Helsfyr Panorama, og jeg endte opp temmelig nøyaktig 300 meter i rett synslinje fra midt på Vaterlands bru.

Hadde jeg vært på samme sted akkurat da skytingen skjedde, ville jeg sett og hørt det hele. Hva gjorde jeg der? Midt på Grønland midt på natten?

— Vi ønsker oss stille og rolige gater

Vel, jeg bor der, og det har jeg gjort i 12 år. Og jeg kan godt tenke meg å fortsette med dét, så derfor har jeg såvidt begynt å orientere meg litt i forhold til hvordan påvirke politisk slik at området kan gjøres bedre.

Én måte å gjøre Grønland og Vaterland til et bedre sted å bo vil for eksempel være å sørge for at det er MINDRE å gjøre der kl. 04 på natten. Ikke MER.

Jeg og de fleste som bor her kunne gjerne tenke oss stille og rolige gater. For eksempel som på Frogner eller Majorstua eller Sagene eller Torshov.

Kanskje kunne den såkalte «skjenkeringen» med fordel flyttes nordover og vestover? Til de områdene der de bor som benytter seg mest av utelivet i sentrum – inklusive cannabissalget?

— Hvorfor skal Brugata holde døgnåpent

Så fikk de kortere vei til markedet? Og vi som bor i bydel Gamle Oslo kunne fått litt etterlengtet fred og ro?

Utelivsmetropolen Solli Plass måtte da vært perfekt? Med Hydroparken rett ved siden av? Eller Bogstadveien fra Slottsparken helt opp til Majorstuen T-bane? Hva med Markveien? Torshovparken?

Hvorfor skal disse områdene få ligge ubrukte kl. 04 om natten, når det tydeligvis er så naturlig å tenke at Brugata skal ha døgnåpent av hensyn til folk som har lite å gjøre?

— Drapet misbrukes

Realiteten er at drapet på den 20 år gamle gutten misbrukes av en høylytt gjeng av hvitsnipp-brukere som kjemper for legalisering av cannabis: Ikke av hensyn til det tunge rusmisbrukermiljøet i Brugata (de kunne ikke brydd seg mindre om dem) men av hensyn til seg selv!

Så de skal slippe det stigmatiserende og upraktiske i å måtte bevege seg ned til sentrum for å gjøre sine små skitne innkjøp før de tar taxi hjem igjen.

Til denne gruppen har jeg én ting å si: F*** you!

Powered by Labrador CMS