Oslo 20190228. Zelda-skjelettet er satt sammen av eksperter i Italia. Disse ekspertene ferdigstiller nå en stålkonstruksjon som skal holde de fossile knoklene oppe når de skal stå til utstilling.Foto: Zoic srl- Trieste / Naturhistorisk museum / NTB
Zelda-skjelettet er satt sammen av eksperter i Italia. Disse ekspertene ferdigstiller nå en stålkonstruksjon som skal holde de fossile knoklene oppe når de skal stå til utstilling.

Publikumsrekord for Naturhistorisk museum i fjor

For andre år på rad har Naturhistorisk museum hatt rekordhøye besøkstall. I fjor besøkte 212.717 personer museet, som er en økning på åtte prosent fra 2022.

Publisert

65.000 flere tok veien innom museet i fjor sammenlignet med 2019, som var det siste normalåret før pandemien, opplyser museet i en pressemelding.

Museumsdirektør Brit Lisa Skjelkvåle forteller at museet har jobbet målrettet for å få på plass et publikumsprogram rettet mot barnefamilier, som viste seg å være veldig populært i løpet av fjoråret.

Stiller ut dinosaurskjelett

– I 2023 åpnet vi også den aktuelle utstillingen Natur i nød om tap av naturmangfold. I tillegg ble vi kåret til Årets museum 2023 av Norsk museumsforbund, som bidro til ekstra oppmerksomhet og publikum, sier Skjelkvåle i pressemeldingen.

Også i 2024 er flere nyheter planlagt på museet. Blant annet flytter Norges første ekte dinosaurskjelett inn.

Powered by Labrador CMS