Den legendariske kiosken på Sotahjørnet på Vålerenga ble forsøkt påtent mandag kveld. Foto: André Kjernsli

Brann i den gamle kiosken på Sotahjørnet var påsatt, mener politiet

Den gamle, forfalne kiosken på Sotahjørnet slapp unna store skader da et branntilløp raskt ble slukket mandag kveld. Men politiet tror brannen er påsatt.

Publisert

Ved 20.30-tiden mandag kveld fikk politiet i Oslo beskjed om at det brant i den legendariske og bevaringsverdige kiosken på Sotahjørnet.

Da nødetatene kort tid etterpå kom til stedet viste det seg å være et lite branntilløp som raskt ble slukket.

Fant bensinkanne ved kiosken

— Jeg har ikke nå helt oversikt over skadeomfanget på bygget, men det skal ikke dreie seg om de store skadene, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen, til VårtOslo.

Pedersen forteller også at forbipasserende, før brannvesenet kom til stedet, hadde forsøkt å få slukket brannen ved å kaste snø på flammene.

Etter at slukningsarbeidet var ferdig kom en politipatrulje over en kanne med noe som høyst sannsynlig er bensin.

— For oss virker det som om brannen er påsatt. I tillegg til funnet av kanna med bensin er det mye som tyder på at noen har rigget til et bål rett ved siden av bygget, forteller operasjonslederen.

Etterlyser vitner

Osopolitiet har opprettet sak på hendelsen og ber alle som kan ha sett noe i området rett før klokken 20.30 mandag kveld om å ta kontakt på 02800.

Kiosken er en viktig del av lokalhistorien på Vålerenga. Sotahjørnet er ved Strømsveien og Etterstadgata, og har alltid hatt en nesten mytisk klang hos tilhengere av Vålerenga Fotball.

Opprinnelig lå det en kafé i Strømsveien 51, som i mange år var et sentralt samlingssted for klubbens tilhengere og bydelens beboere. Helt fram til den ble lagt ned i 1956. Nå er det eneste minnet fra tidligere tider den lille røde, forfalne kiosken. Som lokale ildsjeler, bydelspolitikere og byantikvaren mener er bevaringsverdig.

Powered by Labrador CMS