— Det er fortsatt sånn at det er uavklart om andre personer har medvirket. Det er bakgrunnen for at video fortsatt er høyinteressant, sier politiadvokat Børge Enoksen / NTB

Skytingen i Oslo: Politiet ber om flere videobevis

Politiet har fått godt over 70 tips etter at de gikk ut med nye opplysninger om Oslo-skytingen onsdag. De jobber nå å med innhente flere videobevis.

Publisert

Politiet takker publikum for over 70 tips etter at de gikk ut med nye opplysninger om Oslo-skytingen onsdag.

Nå arbeider de med å innhente videobevis før mulighetene for å lagre opptak forsvinner, opplyste politiadvokat Børge Enoksen under et pressemøte torsdag.

Oppfordrer til å levere og lagre opptak

— Vi jobber nå primært med det vi kaller videoprosjektet, sa han.

Opptak fra overvåkingskameraer i det offentlige rom må i utgangspunktet slettes etter sju dager.

— Det betyr at hvis det er interessant informasjon fra video fra fredag forrige uke, så begynner den fristen å nærme seg ganske kjapt, sa Enoksen.

Han oppfordret bedrifter til å levere inn videoopptak. Enoksen varslet også at politiet vil be bedrifter lagre overvåkingsopptak hos seg selv, og de undersøker nå de juridiske sidene rundt det.

— Det er fortsatt sånn at det er uavklart om andre personer har medvirket. Det er bakgrunnen for at video fortsatt er høyinteressant, sa Enoksen.

Politiet har ikke pågrepet eller siktet noen andre i saken.

Lite samarbeidsvillig

Zaniar Matapour (43) er siktet for terror etter angrepet i Oslo sentrum natt til lørdag. Den siktelsen stå ved lag, sier Enoksen til VG.

— Siktelsen om terror står seg. Det er ikke noe som har svekket den mistanken, sier Enoksen.

Dette bildet ble frigjort av politiet onsdag. Det viser den terrorsiktede Zaniar Matapour ikledd en blå t-skjorte på et serveringssted i Oslo sentrum rundt klokka 16.10 fredag ettermiddag.

På pressemøtet presiserte Enoksen at politiet har en god dialog med den siktedes forsvarer.

Det blir ikke avhør av Matapour torsdag. Det bekreftet forsvareren, advokat John Christian Elden, overfor Dagbladet tidligere torsdag.

Politiet har ennå ikke gitt opp muligheten for å få til et avhør, ifølge NRK.

Matapour har også nektet å samarbeide om en prejudisiell observasjon for å undersøke om han er strafferettslig tilregnelig.

— Det ligger et forslag til oppnevning av sakkyndige i Oslo tingrett. De vil bli oppnevnt i dag og starte den jobben, sier Enoksen.

Powered by Labrador CMS