CC Vest på Lilleaker ble ilagt for høy eiendomsskatt, mente Mustad Eiendom og tok saken gjennom hele rettsapparatet.

Eier av CC Vest klagde på eiendomsskatt. Da økte kommunen regningen. Nå har Høyesterett avgjort saken

Gjennom tre rettsrunder har eieren av CC Vest, Mustad Eiendom, ment at eiendomsskatten Oslo kommune krever inn er for høy. Nå har Høyesterett avgjort saken. Og regningen er blitt høyere enn da skatten først ble innkrevd.

Publisert

Da Raymond Johansen (Ap) gikk til valg som byrådslederkandidat i 2015 lovet han å gjeninnføre eiendomsskatten dersom han vant valget i Oslo.

Straks Ap, SV og MDG hadde inntatt byrådskontorene begynte arbeidet med å finne en modell for eiendomsskatt på både boliger og næring i Oslo. Forøvrig en skatt som er utbredt i et flertall av norske kommuner.

Kommunen brukte tre år på å behandle klage

Da eiendomsskatten var innført av det rødgrønne bystyreflertallet, klagde Mustad Eiendom, som eier CC Vest, på at skatten var satt for høyt.

Kommunen brukte tre år på å behandle klagen fra eiendomsselskapet, og i den endelige avgjørelsen hadde eiendomsskatten økt med 30 millioner kroner.

Dermed gikk Mustad Eiendom til søksmål mot kommunen. I Oslo tingrett vant eiendomsselskapet, mens det var Oslo kommune som trakk det lengste strået i Borgarting lagmannsrett.

Nå er saken avgjort av Høyesterett - kommunens avgjørelse i klagesaken, som tok tre år å behandle, blir stående.

Med andre ord mener Høyesterett at selv med eksepsjonelt lang klagebehandling og oppjustering på 30 millioner kroner, har kommunen retten på sin side.

Klikk HER for å lese hele dommen fra Høyesterett.

Powered by Labrador CMS