Trond Svellet og Gutta på Haugen er bare en av mange unike butikker, spisesteder og kaféer i bydel St. Hanshaugen.

Over 1.000 medlemmer i nettgruppe støtter lokale butikker i bydel St. Hanshaugen

— Som forelder på Bolteløkka skole har jeg flere ganger fått hjelp fra lokale næringsdrivende til premier på 17. mai og annonser i programmet. Nå vil vi hjelpe tilbake, sier Magnus Buflod.

Publisert

— Nå sliter mange av de samme bedriftene med å få endene til å møtes. Derfor har vi startet facebookgruppen Med hjerte for bydel St. Hanshaugen, sier lokalbeboer og tidligere FAU-leder ved Bolteløkka skole, Magnus Buflod.

— På facebooksiden ønsker vi å samle flest mulig av bydelens innbyggere og de næringsdrivende slik at vi sammen kan takke for den verdifulle innsatsen, sier Buflod.

Eksplosjon i arbeidsledighet

Siden 10. mars har antallet helt arbeidsledige i Oslo økt med 39.481 personer. Til sammen står 49.498 personer nå uten jobb i Oslo, det vil si 12,7 prosent av arbeidsstyrken og høyest i landet.

Det er særlig innen noen spesifikke bransjer ledigheten er eksplosiv. Arbeidsledigheten innen reiseliv har økt med 827 prosent i Oslo. Deretter følger ledere (669 prosent), butikk- og salgsarbeid (606 prosent), serviceyrker og annet arbeid (475 prosent) og meglere og konsulenter (444 prosent). Til sammen har det blitt 26 486 flere ledige innen disse fem yrkesgruppene siden 10. mars.

Vil ha levende butikker når krisen er over

I bydel St. Hanshaugen var det tett mellom hyggelige kaféer og frittstående butikker før koronapandemien brøt ut. Nå mobiliserer naboer og lokalbefolkningen i bydelen. De vil ha et levende, lokalt næringsliv når verden og lokalsamfunnet en gang blir normalisert.

Bydelens beste pizza? Louis Pizza på Adamstuen har take away hver dag fra 16-20 unntatt mandager.

— Det blir litt som en gratis reklameavis mange av oss har takket nei til tidligere. Nå er tiden for å takke ja, slik at vi fortsatt har blomsterbutikker, kaffebarer og spisesteder i bydelen når krisen en dag er over, sier Magnus Buflod om facebooksiden med over 1.000 medlemmer.

En nabo-anbefaling

Nå oppfordrer han også andre til å danne lignende grupper over hele byen. Og ønsker flest mulig fra bydel St. Hanshaugen velkommen til den lokale gruppen.

— En anbefaling fra en nabo kan være gull verdt i disse tider, og vi kan få informasjon om tilbud. Jeg håper du som bor i bydelen søker opp gruppen og blir medlem - og ikke minst hjelper oss å bli flere. På den måten slår vi et viktig slag for det lokale næringslivet, sier Buflod.

Powered by Labrador CMS