Meglere blir nedringt av potensielle leietakere, hevder leder for salg og forretningsutvikling i Utleiemegleren, Siri Anne Bernum Halck.

Utleietopp: – Altfor mange får seg ikke bolig i hovedstaden

Prisen for en leiebolig i Oslo steg med nesten syv prosent fra mai til juni. Utleiere melder om stor pågang på veldig dyre objekter. – Dette har vi aldri opplevd tidligere, sier Siri Anne Halck i Utleiemegleren.

Publisert

Mens prisen for å kjøpe en bolig i hovedstaden i juni sank for første gang i år, er prisen for det å skulle leie seg et sted å bo fortsatt sterkt økende. 

Fra mai til juni i år økte prisen på utleieboliger med 6,8 prosent i Oslo.

– I Oslo er utleiemarkedet under høyt press, og det er alt for mange som ikke får seg bolig, sier leder for salg og forretningsutvikling i Utleiemegleren, Siri Anne Bernum Halck i en pressemelding.

Økende betalingsvilje blant de unge

Bernum Halck forteller at Utleiemegleren stadig kontaktes av masse interessenter på mange av objektene de legger ut for leie.  

– Vi annonserte nylig en treroms leilighet i Oslo der megleren ble nedringt av leietakere selv om månedsleien var på 29 500 kroner. Dette har vi aldri opplevd tidligere, sier hun.

– Leieprisene øker i takt med at det blir færre boliger i markedet. Små boliger med sentral beliggenhet, samt studentkollektiv, er de mest populære nå om dagen. Betalingsvilligheten spesielt for bofellesskap har økt nå som studentene skal skaffe seg bolig, forteller megleren.

– Ekstremt høy etterspørsel

Hun forventer nå et stadig trangere utleiemarked fram mot skolestart, når nye studenter trenger husly i hovedstaden.

– I midten av juli, når studieplassene deles ut, forventer vi en ekstrem høy etterspørsel av utleieboliger i hovedstaden, konstaterer Bernum Halck.

Betalingsvilligheten for spesielt bofellesskap har økt nå som studentene skal skaffe seg bolig. I midten av juli, når studieplassene deles ut, forventer vi en ekstrem høy etterspørsel av utleieboliger i hovedstaden.

Powered by Labrador CMS