Boligprisene steg raskt i mai, men i Oslo sank de. Her fra Frysja, hvor boligprisene har steget mye så langt i år.
Boligprisene steg raskt i mai, men i Oslo sank de. Her fra Frysja, hvor boligprisene har steget mye så langt i år.

Sterk oppgang i boligprisene. Men i Oslo gikk prisene nedover

– Gjennom mai har både salget av bruktboliger og antall nye boliger på markedet vokst kraftig, og det har aldri vært solgt så mange boliger i Norge etter årets første fem måneder, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Publisert

Boligprisene er nå 11,3 prosent høyere enn for ett år siden.

Også i Oslo har prisene steget så langt i år. Men markedet har dabbet av, og i mai måned falt Oslo-prisene med 0,6 prosent.

– Det er verdt å merke seg at boligprisene i Oslo nå har falt tre måneder på rad. Det er litt typisk at Oslo er en bjellesau og leder an når markedet snur. Vi forventer at flere byer vil følge etter og at prisveksten dempes gjennom andre halvår, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

Svakere vekst fremover

I de mindre byene på Østlandet steg prisene kraftig sist måned, og det er stor etterspørsel etter bolig i byer som Drammen, Hamar, Fredrikstad, Sarpsborg, Tønsberg, Porsgrunn og Skien, ifølge Henning Lauridsen.

Han venter en svakere vekst i boligprisene fremover. – Det skyldes det store utbudet av boliger, samt at en renteøkning er nært forestående, sier Lauridsen i en pressemelding.

Kortest salgstid i Oslo

– Ved utgangen av mai ligger vi over 2019 som var det forrige rekordåret målt i omsetning. Slik det ser ut nå vil 2021 bli et rekordår målt i antall solgte boliger.

Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.
Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Det tok i gjennomsnitt 34 dager å selge en bolig i mai 2021, ned fra 39 dager i april. Kortest salgstid hadde Oslo og Drammen m/omegn med 17 dager.

– Det er sunt for norsk økonomi og den finansielle stabiliteten at boligprisveksten nå dempes. Eiendom Norge deler myndighetene og IMFs bekymring rundt den store husholdningsgjelden i Norge, og en mer moderat utvikling i boligpriser og gjelder er sunt for norsk økonomi, sier Lauridsen.

Powered by Labrador CMS