Ingunn Gjerstad, leder LO i Oslo Foto: André Kjernsli
– Vi risikerer at vi ikke får driftet verken privat eller offentlig sektor på en ordentlig måte, sier LO-topp Ingunn Gjerstad.

– Kjemperisiko for at vi får mangel på arbeidskraft i Oslo

LO mener det er stor risiko for mangel på arbeidskraft med riktig kompetanse i Oslo. En ny indeks viser at stadig færre fagarbeidere har råd til bolig i byen.

Publisert

 – Det er en kjemperisiko for at vi får mangel på arbeidskraft med riktig kompetanse, at disse folkene tvinges til å jobbe og bo andre steder, sier leder for LO i Oslo, Ingunn Gjerstad, til Aftenposten om LOs fagarbeiderindeks.

Indeksen viser at en familie på fire, der foreldrene jobber i varehandel og barnehage, kun har råd til 0,2 prosent av de egnede boligene i Oslo.

NHO enig med LO

– Vi risikerer at vi ikke får driftet verken privat eller offentlig sektor på en ordentlig måte, sier Gjerstad.

Fagarbeidere jobber i alle sektorer og alle næringer – i butikk, barer, restauranter, barnehager og på AKS. De er for eksempel renholdere, tømrere, rørleggere, helsefagarbeidere.

– Det er en realitet at det norske næringslivet mangler fagarbeidere i hele landet. Men det er en ekstra utfordring i Oslo på grunn av boligmangelen, sier regiondirektør i NHO Oslo og Viken, Vegard Einan.

Torsdag satt Norges Bank opp renten ytterligere ett hakk. Dermed kan det bli enda vanskeligere å komme inn på boligmarkedet.

Powered by Labrador CMS