Toromser og treromser går ned i pris, mens mindre leiligheter blir dyrere.

Leieprisene på 1-roms leiligheter stiger. Større boliger går ned i pris i Oslo

– Vi merker oss økt etterspørsel på 3-roms leiligheter, som kan tyde på at folk ønsker større plass, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Publisert

Det kostet i gjennomsnitt 10.254 kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo i september, dette er en økning på 4,5 prosent fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en økning på 2,1 prosent.

En 2-roms kostet i gjennomsnitt 13.466 kroner, dette er en nedgang på 2 prosent fra forrige måned. Men sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,5 prosent.

Billigere for treroms

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i gjennomsnitt 16.963 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 0,3 prosent. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,2 prosent.

I september rapporterer Utleiemeglerens Oslo-kontorer at utleiemarkedet har roet seg etter at studentene og innflyttede arbeidstakere kom i hus. Som følge av dette har leieprisene gått noe ned sammenliknet med sommermånedene, og leietakerne kan glede seg over et større utvalg. De fleste boligene ble leid ut i løpet av kort tid med små justeringer i pris, - sier regionssjef Siri Anne Bernum Halck.

Powered by Labrador CMS