– Vi har gjennom sommeren vært i kontakt med mange som ikke får solgt boligen og som ønsker å leie ut, uttaler leder for salg og forretningsutvikling i Utleiemegleren, Siri Anne Bernum Halck, om status i Oslo.

– Har bidratt til at et sterkt presset leiemarked har fått midlertidig hjelp

Mangelen på utleieboliger i Oslo vil trolig vedvare, men én faktor har gjennom sommeren bidratt til at flere ønsker å leie ut boligen, ifølge Utleiemegleren.

Publisert

– August startet hektisk, men stabiliserte seg utover i måneden, sier leder for salg og forretningsutvikling i Utleiemegleren, Siri Anne Bernum Halck, i en pressemelding.

Leieprisene for alle boligtyper Utleiemegleren har i sin portefølje i Oslo, har økt med hele 7,4 prosent siden august i fjor, og med 3,0 prosent siden juli i år.

– Rimeligere å leie

Tilsvarende økning på landsbasis var henholdsvis 6,7 prosent og 5,1 prosent. 

– Med en styringsrente som er ventet å stige fremover, vokser også gjeldsbetjeningsgraden til skyhøye nivåer. Til tross for prisøkningen vi ser på leiemarkedet, vil det i mange tilfeller være rimeligere å leie bolig, fremfor å eie, mener administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Obos-sjeføkonom Sissel Monsvold kunne nylig slå fast at prisnedgangen, med unntak av august 2021, var den største i august siden boligbyggelaget startet med boligprisstatistikk i 2004 da Obos la frem sine tall for en knapp uke siden.

– Får ikke solgt

I Oslo var sommermånedene travle for Utleiemegleren, forteller Bernum Halck.

– Vi har gjennom sommeren vært i kontakt med mange som ikke får solgt boligen og som ønsker å leie ut. Dette har bidratt til at oppdragsinngangen vår i Oslo er høyere, og at et sterkt presset leiemarked har fått midlertidig hjelp, sier hun og legger til:

– Til tross for at markedet nå gir mulighet for gode investeringer, er det færre som investerer i utleieboliger i Oslo. Mangelen på utleieboliger vil trolig vedvare, da boliger som blir tatt av salgsmarkedet kun blir i leiemarkedet for en begrenset periode.

Powered by Labrador CMS