Boligprisene vokste svært raskt ved starten av det nye året i Oslo. Her leiligheter fra Christophers vei på Tåsen.
Boligprisene vokste svært raskt ved starten av det nye året i Oslo. Her leiligheter fra Christophers vei på Tåsen.

Sterkere boligprisvekst i Oslo i januar enn i hele 2021

Oslo var byen med sterkest utvikling i boligprisene i januar. Boligprisene steg 4,7 prosent, som er høyere enn prisveksten for hele fjoråret.

Publisert

Boligprisene er nå 4,3 prosent høyere i hovedstaden enn for ett år siden, viser den ferske statistikken til Eiendom Norge.

– Det er normalt at boligprisene stiger mye i januar, kjent som den såkalte januareffekten. Men oppgangen i boligprisene i januar i år er den sterkeste i boligprisstatistikkens historie, og oppgangen er bredt forankret i hele landet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Kortest salgstid i landet

Oslo hadde kortest salgstid i landet med 22 dager å selge en bolig i januar. Nasjonalt tok det i snitt 41 dager å selge en bolig i januar.

– Den sterke oppgangen må ses i sammenheng med tilbudssiden i boligmarkedet. Det var få boliger på markedet ved inngangen til året og det er en betydelig nedgang i antall nye boliger på markedet i januar sammenlignet med tidligere år. Antall usolgte boliger ligger på et markant lavere nivå enn i januar 2017, da boligmarkedet kokte, sier Lauridsen.

Overrasket over oppgangen

Sjeføkonom i Prognosesenteret, Nejra Macic, er overrasket over den sterke prisveksten både for landet og i Oslo i januar.

– Oslo preges ekstra mye av en tynn tilbudsside nå. Som sagt tror vi dette vil løsne fremover og at det vil komme flere boliger ut på markedet etter hvert. Det virker også ganske sikkert med ny renteøkning i mars, så etter det vil nok etterspørselen dabbe litt av mens tilbudssiden stiger fra dette ekstremt lave nåværende nivået, sier Macic til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS