Politiet i arbeid. Politiet under et oppdrag i bil. Innsatsleder, med armbind med tekst, logo og radiosamband.Modellklarert til redaksjonell bruk.Foto: Gorm Kallestad / NTB
Politiet undersøker om den siktede kan settes i sammenheng med noen av de tre overfallene mot unge kvinner i Grønland/Tøyen-området tidligere denne uken.

Mann pågrepet etter flere tilfeller av uønsket seksuell atferd i Grønlandsområdet

En mann er pågrepet blant annet for blotting på Grønland i Oslo. Politiet undersøker om mannen kan settes i sammenheng med overfall i samme område.

Publisert

– Torsdag ettermiddag litt etter klokken 16 ble en mann i midten av 20-årene pågrepet av politiet etter flere ulike hendelser samme ettermiddag i området Grønland og Gamlebyen. En mann skal ha oppsøkt unge kvinner og utvist uønsket seksuell atferd, herunder blotting, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Mannen er siktet for to tilfeller av seksuelt krenkende atferd torsdag, samt et tilfelle av seksuell handling ved Linderud onsdag denne uken.

Flere overfall

Politiet undersøker om den siktede kan settes i sammenheng med noen av de tre overfallene mot unge kvinner i Grønland/Tøyen-området tidligere denne uken.

To av overfallshendelsene etterforskes som voldtektsforsøk, mens den siste regnes som seksuell handling uten samtykke.

Politiet skriver at de kjenner mannen fra tidligere i forbindelse med mindre alvorlige forhold, men ikke for seksuallovbrudd.

Vurderes av lege

Mannen er foreløpig ikke avhørt.

– Han vil i dag bli fremstilt for lege for en foreløpig vurdering av hans tilregnelighet, står det i pressemeldingen.

Siktede har fått oppnevnt advokat Cathrine Grøndahl som forsvarer.

Politiet vil i ettermiddag vurdere om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling lørdag.

Powered by Labrador CMS