Hytta på Lindøya som skal legges ut til salgs i august med prisantydning 15 millioner kroner. I tillegg et uthus som følger med. Foto: Natalia Tesli

Hytte på Lindøya kjøpt for 8000 kroner selges for 15 millioner kroner

Hytta på øyparadiset Lindøya, en kort ferjetur fra Rådhusbrygga, ble kjøpt av familien for 8000 kroner i 1929. Nå, fem generasjoner senere, er den lagt ut for 15 millioner.

Publisert

Det kan ende med ny prisrekord, forteller eiendomsmegler Marius Berger i Eie Eiendomsmegling Vinderen til Dagens Næringsliv. Berger har solgt hytter på hytteøyene Lindøya, Nakholmen og Bleikøya i indre Oslofjord i årevis.

Litt av utsikten fra glassverandaen tilhørende hytta på Lindøya. Foto: Natalia Tesli

– Det er ikke usannsynlig ettersom markedet har gått noe kolossalt i år. Det har vært en voldsom prisøkning her på øyene. Samtidig kan det være at denne eiendommen får drahjelp fra fjorårets salg av nabohytta. Det var den første store hytta som er solgt på Lindøya i nyere tid, og jeg tror at det har gjort at flere har fått øynene opp for dette markedet, sier Berger til avisen.

– Fem generasjoner i vår familie har feriert her, så det blir jo litt jo vemodig å selge, sier Martin Tesli (41), som eier feriestedet sammen med fetter og kusine. Eierne har funnet ut at det blir for mye vedlikehold og for lite hyttetid når ferieukene er fordelt, og er blitt enige om at salg er det beste.

Små hytter, enorme priser

Location, location, location. Det er tydelig at folk setter pris på øyliv noen minutter fra sentrum. Bare de siste fire årene er prisøkningen på hytteøyene anslått til rundt 50 prosent.

Det har også blitt mange flere besøkende og generelt større bevissthet om hytteøyene etter at Ruter-ferjene, som på 10-20 minutter frakter folk ut dit, ble flyttet fra Vippetangen til Rådhusbrygga ved Aker Brygge i 2015.

Beregner man utifra økningen i konsumprisindeksen mellom 1929 og juni 2019, tilsvarer de 8000 kronene i dag 285 000 kroner. Differansen mellom de 285 000 kronene og 15 millioner sier mye om psykologi i boligmarkedet og hvor mye vi setter pris på bynære øyhytter i dag.

Totalt er det rundt 550 småhytter på de tre øyene. Lindøya har flest, med 289 hytter. Hytta og tomten som selges nå er imidertid større en de aller fleste hyttene på øyene.

De knøttsmå "vanlige" hyttene går likevel også for saftige priser. Seneste i juni kunne Dagens Næringsliv melde at en hytte på Lindøya (33 kvadratmeter med delt utedo) nylig hadde gått for 5,3 millioner, og en på Nakholmen for hele 6,5 millioner kroner.

Utsikt mot fjorden og Oslo by fra hagen til hytta på Lindøya. Foto: Natalia Tesli
Powered by Labrador CMS