De ansatte ved Blå Kors kontaktsenter i Maribos gate i sentrum vil dele ut mat og omsorg gjennom hele jula.

Blå Kors utvider juleåpning og matutdeling til rusavhengige i Maribos gate i sentrum

Julefesten for rusavhengige er avlyst hos Blå Kors. Men ved kontaktsenteret i Maribos gate utvides åpningstidene i jula. — Da kan vi ta imot flere mindre grupper og gi mat og omsorg, sier Kjetil Haga i Blå Kors.

Publisert

— Vi gjør alt vi kan for å opprettholde aktiviteter innenforsmittevernreglene. Vi endrer og utvider våre tilbud for å nå så mange som mulig, sier divisjonsdirektør Kjetil Haga i Blå Kors.

Hvert år pleier Blå Kors å arrangere julefest for rusavhengige. Men det går ikke i år. Også alle andre alternative julefeiringer for Oslos vanskeligstilte er i år avlyst på grunn av korona.

— Behovet for en matkasse er stort

Mandag denne uken ble samtlige partier i bystyret enige om å fordele drøyt 400.000 kroner på utvalgte organisasjoner. Det er penger som vanligvis er brukt er blitt brukt til julemiddagen for vanskeligstilte og rusavhengige i Oslo rådhus.

Nå legges det opp til utvidet åpningstid ved Blå Kors-senteret senteret i Maribos gate gjennom hele julehøytiden. Det betyr at organisasjonen skal klare å gi mat og omsorg til flere, opplyser Haga.

Frelsesarmeen bruker ekstra penger fra bystyret til utdeling av mat fra foodtruck.

—  Vi går nå inn i en måned som er ekstra vanskelig for dem som har lite å rutte med. Det gjør at behovet for å få en matkasse bare blir større og større jo nærmere vi kommer julaften, sier Haga.

Blå Kors-direktøren forteller også om mange henvendelser fra folk som ønsker å bidra til at andre får en bedre jul, både fra privatpersoner og næringslivet.

Frelsesarmeen bruker ekstra penger på foodtruck

— Koronasituasjonen gjør at vi oppfordrer til å gi gavekort eller penger, fremfor fysiske gaver. Det er slik at vi pakker om alle gaver for å kvalitetssikre innhold, men i år har vi færre frivillige som kan stille opp på grunn av koronasituasjonen, sier Haga.

Også Frelsesarmeen er takknemlige for de ekstra pengene fra den avlyste julemiddagen i Rådhuset. Det kan gjøre jula litt bedre for folk som sliter.

— Pengene vil bli brukt til foodtrucken vår, som vil være til stede på gata for å spre juleglede - såvel som til å holde dørene åpne på tiltakene våre gjennom jula. Fra foodtrucken har vi delt ut langt over 50.000 måltider nå i koronatiden allerede, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS