I fjor ble restauranten til Björn Svensson (midten), Schlägergården, tildelt en Michelin-stjerne. Nå legges restauranten ned.

Michelin-restaurant på Lilleaker stenger dørene: – Et helvete at jeg sitter her igjen

– Det var jo meningen at det skulle drives lenge. Det er et tungt valg, og jeg blir jo ikke yngre, sier den daglige lederen av restauranten.

Publisert

Det var i 2021 at Björn Svensson åpnet restauranten Schlägergården på Lilleaker, og året etter fikk restauranten en stjerne i den anerkjente Michelin-guiden.

Men 31. januar neste år blir restaurantens siste åpningsdag.

– I den økonomiske situasjonen, sånn som den er nå, så har jeg lite å stille opp med den beliggenheten. Det har også ført til at det er dårligere økonomi, sier Björn Svensson til Dagens Næringsliv.

– Et helvete

Svensson forklarer at det hele startet med korona-pandemien, at det ble vanskelig å få tak i ansatte, vanskelig å få til uteserveringen, og beliggenheten et stykke unna sentrum. 

– Vi har jo fått mye skryt og sånn, men det må jo være bærekraftig business-messig også. Og stamgjestene som kom mange ganger i året når vi lå i sentrum, de er her sjeldnere enn før, fortsetter Svensson.

– Det er jo et helvete at jeg sitter her igjen. Det var jo meningen at det skulle drives lenge. Det er et tungt valg, og jeg blir jo ikke yngre.

– De må jo tro at jeg er helt idiot

Svensson har også drevet restaurantene Oscars gate fra 2004 til 2012, Fauna fra 2013 til 2016, samt Galt i Frognerveien fra 2017 til 2020.

Alle disse restaurantene har fått én stjerne i Michelin-guiden, men også blitt lagt ned med tiden. 

Svensson forteller at han har underrettet Michelin-guiden om stengingen av restauranten, som ikke er den første han har måtte stenge.

– De må jo tro at jeg er helt idiot, som nå stenger min fjerde Michelin-restaurant, sier han videre til avisen.

Powered by Labrador CMS