Biskop i Oslo Kari Veiteberg
Biskop i Oslo Kari Veiteberg slutter i stillingen som biskop 17. desember. Hun skal tilbake til jobb som bymisjonsprest hos Kirkens Bymisjon i Tøyenkirken.

Oslobiskop Kari Veiteberg varsler avgang. Skal jobbe med de som har det aller vanskeligst i byen vår

– Nå skal jeg jobbe som en helt ordinær bymisjonsprest, tett med de menneskene som har det aller vanskeligst i byen vår, sier Veiteberg. I den nye stillingen blir hun å treffe under hverdagsmesser i Tøyenkirken.

Publisert

Biskop i Oslo Kari Veiteberg går tilbake til jobben som bymisjonsprest i Tøyenkirken. Hun slutter i stillingen som biskop 17. desember. Da har hun vært øverste leder for Oslo bispedømme i syv år.

– Menneskemøtene har alltid vært det viktigste for meg. Som biskop får jeg møte folkene som utgjør kirken vår og lokalsamfunnet vi er en del av. Jeg har kalenderen full av slike menneskemøter også dette siste året jeg skal jobbe som biskop i Oslo, forteller Veiteberg.

Det var Klassekampen som omtalte saken først.

Biskop Kari Veiteberg
Biskop Kari Veiteberg går i pride-paraden i Oslo sommeren 2023.

– Har alltid hatt en syvårsplan

De fleste som blir biskop jobber som dette frem til de går av med pensjon.

– Jeg har alltid sagt at jeg ønsker meg en annen jobb etter bispegjerningen, og nå er jeg snart 63 år. I 2019 fortalte jeg at jeg gjerne vil jobbe på institusjon eller på gata som bymisjonsprest igjen. Det er ikke nytt at jeg mener rundt syv år som biskop er nok. Så en kan kanskje si at jeg alltid har hatt en syvårsplan, sier Veiteberg i en pressemelding.

Blir bymisjonsprest

Som bymisjonsprest i Oslo vil hun blant annet jobbe med hverdagsmesser, fengselsbesøk, være tilgjengelig for samtaler, delta i lavterskeltilbud og ha oppsøkende arbeid på gaten og i virksomheter.

– Tøyenkirken er mitt kildested. Der skal jeg jobbe som en helt ordinær bymisjonsprest, tett med de menneskene som har det aller vanskeligst i byen vår og gudstjenestelivet der som betyr så mye for meg, sier Veiteberg.

I tiden som biskop deltar Veiteberg på de faste messene i Tøyenkirken onsdager klokken 19 så ofte hun kan.

Biskop Kari Veiteberg går nå tilbake til arbeidet som prest i Kirkens bymisjon.
Biskop Kari Veiteberg

Ønskes velkommen

Avdelingsleder i Kirkens bymisjon og Tøyenkirken Birte Nordahl, ønsker Veiteberg varmt velkommen.

– Kari er en annerledes biskop. Det markerer hun også nå ved å gjøre noe så uvanlig som å gå av som biskop for å komme tilbake til kjernen i sin gjerning. Det er forbilledlig. Hun har et brennende engasjement for mennesker i ulike former for utenforskap og var en høyt elsket bymisjonsprest blant våre gjester og brukere. Vi gleder oss veldig til at hun kommer på plass i Tøyenkirken igjen, sier Nordahl.

– Skulle gjerne sett at hun fortsatte

Den norske kirkes ledende biskop, preses Olav Fykse Tveit, uttrykker respekt for Kari Veitebergs beslutning om å gå tilbake til prestetjeneste i Kirkens Bymisjon:

– Jeg erkjenner at det er slik hun ser sitt kall til å tjene Gud og mennesker i årene framover. Som oslobiskop har hun åpnet kirken og formidlet dens budskap til mange, gjennom sine forkynnelse, i gudstjenestefeiring, på visitaser, og i mange andre sammenhenger i bispedømmet. Som kollega hadde jeg gjerne sett at hun fortsatte i sin oppgave som biskop lenger.

Powered by Labrador CMS