Oslo 20221105. En personbil kjørte i feil kjøreretning og kolliderte med et vogntog i Operatunnelen i Oslo tidlig lørdag morgen. Fem personer er skadd og fraktet til Ullevål sykehus.
En ung kvinne omkom og flere ble til dels alvorlig skadd da denne bilen kolliderte med en semitrailer i Operatunnelen i november 2022. Nå er sjåføren av personbilen dømt.

Mann må i fengsel etter dødsulykke i Operatunnelen

En 29 år gammel mann fra Fredrikstad er dømt til åtte måneders fengsel etter at han kjørte i feil kjøreretning og kolliderte med en trailer i Operatunnelen i Oslo.

Publisert

En ung kvinne som var passasjer i bilen, mistet livet da personbilen kolliderte med en semitrailer i Operatunnelen natt til 5. november 2022.

Da hadde personbilen først krysset dobbel, heltrukken gul sperrelinje på Mosseveien og kjørt i motgående kjøreretning i mer enn én kilometer.

I alt var det fire passasjerer i alderen 17 til 20 år i bilen. I tillegg til kvinnen som omkom på stedet, ble kjæresten til sjåføren påført svært alvorlige skader i ulykken. De to andre passasjerene ble innlagt på sykehus i nesten to uker etter kollisjonen.

Nektet straffeskyld

Den tiltalte nektet straffskyld da saken gikk for retten i slutten av januar.

– Det er ikke ført bevis for retten som kan forklare tiltaltes kjøremønster ved annet enn vedvarende feilvurdering av trafikkbildet. Etter rettens syn har tiltalte utvist grov uaktsomhet, slås det fast i den enstemmige dommen fra Oslo tingrett.

Det skjedde en lignende ulykke i Operatunnelen natt til 1. januar i år, som retten bemerker i dommen.

Mister førerkortet

– Retten kan ikke se at en ulykke med likhetstrekk i samme område natt til 1. januar 2024 i år tilsier en annen vurdering, skriver dommeren.

29-åringen mister førerkortet i fire år fra ulykkesdatoen og må avlegge førerprøve på nytt.

Sjåføren er også dømt til å betale til sammen i underkant av 600.000 kroner i erstatning og oppreisning til passasjerene og de etterlatte til den omkomne kvinnen.

Powered by Labrador CMS