– Jeg ser fram til å ta fatt på stillingen og dedikere meg til å jobbe for å styrke kunstnerne i hovedstadens arbeids- og levevilkår, sier Una Mathiesen Gjerde.

Billedkunstnerne i Oslo får ny direktør

Una Mathiesen Gjerde blir ny direktør for Billedkunstnerne i Oslo. – Jeg er helt sikker på at hun vil utgjøre en ressurs for medlemmene og vil fortsette å løfte galleriet i Rådhusgata.

Publisert

Una Mathiesen Gjerde har bakgrunn som kurator, produsent, kritiker og skribent.

– Vi tror kunstnere i hovedstaden vil se en energisk, hardtarbeidende og dristig direktør med store planer for både fagpolitisk arbeid og utstillingsaktivitet, sier styreleder for Billedkunstnerne i Oslo, Sebastian Kjølaas.

– Billedkunstnerne i Oslo er i en spennende brytningstid, fagpolitisk og som visningsrom. Jeg ser fram til å ta fatt på stillingen og dedikere meg til å jobbe for å styrke kunstnerne i hovedstadens arbeids- og levevilkår. De siste årene har også Billedkunstnerne som visningsrom hatt en rask utviklingskurve, sier Una Mathiesen Gjerde.

– Rett kandidat for jobben

Mathiesen Gjerde tar over for Line Fasteraune som gjennom 8 år har vært en bærebjelke, pådriver og ressurs i organisasjonen. Hun sier:

– Jeg er trygg på at Una er en riktig kandidat for jobben, blant annet fordi hun har den riktige kombinasjon mellom kunstfaglig styrke, fagpolitisk engasjement og kunnskap om administrasjon og økonomistyring. Og jeg er helt sikker på at hun vil utgjøre en ressurs for medlemmene og vil fortsette å løfte galleriet. Jeg ønsker henne og BO lykke til videre i en spennende overgangsfase og har stor tiltro til organisasjon, styre og stab, sier Line Fasteraune.

BOA har skiftet navn til BO

Forhenværende Billedkunstnerne i Oslo og Akershus ble i 2022 formelt delt i to organisasjoner: Billedkunstnerne i Oslo og Bildende Kunstnere Akershus. Med rundt 300 medlemmer har BO som mål å ivareta kunstnernes faglige, økonomiske, ideelle og sosiale interesser i Oslo. Visningsstedet holder til i Anatomigården i Rådhusgata 19.

Powered by Labrador CMS