DEBATT

Geir Rognlien Elgvin og Kongen Marina
– Det er viktig å ta de små kampene. Jeg slår et slag for at et legalt produkt som mange forbinder med godt liv i byen, sier Geir Rognlien Elgvin.

– Bønn til byrådslederen: Kan vi invitere til «Den store fredagspilsen»?

– Kongen Marina fikk kraftig påpakning for å benytte pils i arrangementsnavnet. For å tilfredsstille næringsetaten, man leker jo ikke med ilden når skjenkebevillingen står på prøve, så måtte arrangementet endres fra «Den store fredagspilsen» til «Den store fredagshilsen».

Publisert

Eirik Lae Solberg fremstår som en leder som ønsker å ta denne byen i en retning som har verdensambisjoner om å bli fantastisk. I Hammersborgerklæringen står det: Oslo skal være verdens beste by å bli født i, vokse opp i, flytte til, leve i, og bli gammel i, uavhengig av hvem du er og hva slags bakgrunn du har.

Det er viktig å ta de små kampene. Jeg slår et slag for at et legalt produkt som mange forbinder med godt liv i byen.

Stilte med velvilje

For noen år siden startet to hyggelige fyrer en møteplass i bydel Frogner. Stedet var tidligere en enkel kiosk med marina, men siden de to fyrene hadde reist rundt i verden, laget de en ny form på Kongen Marina.

Stedet fikk farger inspirert av krimserien Miami Vice, det kom opp masse sitteplasser, et flygel fra Castelle i Arendal ble brukt til uteflygel, og hele Oslos prestisjeprosjekt, Havnepromenaden, stilte med velvilje og markerte punkt 2 med en høyreist container i den vakreste fargen av dem alle – RAL2000.

Alt dette for å støtte opp om akkurat dette stedet i byen, som en del av at Oslo ikke lenger skal vende ryggen mot fjorden, med mål om at Havnepromenaden ikke bare skulle være en tilgjengeliggjørende asfaltstripe.

Avsluttet med jenka

Jeg ble stamgjest raskt etter Stephen og Rolf startet opp på Kongen Marina, og spurte om det var noe jeg kunne bidra med. De to sa de gjerne kunne tenke seg flere folk på fredagspils.

Som sagt så gjort, jeg inviterte nabolaget og alle jeg kjenner til en liten fredagspils, som første året hadde som høydepunkt en omsetningsrekord på 36.000 kroner og kvelden ble avsluttet med jenka.

Året etter gikk det verre

Arrangementet ble større året etter, og ble fort til en liten gratisfestival i fjæra i vest. Etter noen år ble det så god stemning at beredskapsetaten sendte krav til at fredagspilsen måtte besvare en risiko- og sårbarhetsanalyse, og heldigvis ble det ikke leid inn konsulent, men en kompis gjorde alle vurderinger for å tilfredsstille byråkratiet.

Året etter gikk det verre. Da fant næringsetaten ut at det var så god stemning at de sendte kontrollører til fredagspilsen. Skjønt, tilsyn kan jo alle få og er en del av plikten ved å forvalte skjenkebevilling i denne byen.

Man leker ikke med ilden

Men Kongen Marina fikk en kraftig påpakning for å benytte pils i arrangementsnavnet (hvor jeg som privatperson var arrangør). For å tilfredsstille næringsetaten, man leker jo ikke med ilden når skjenkebevillingen står på prøve, så måtte arrangementet endres fra «Den store fredagspilsen», til «Den store fredagshilsen».

Mitt spørsmål til byrådsleder Eirik Lae Solberg er: Kan vi nå som Oslo skal bli verdens beste by å bo i legalisere ordet pilsen, og at jeg til tiårsjubileet i 2025 kan invitere til arrangementet «Den store fredagspilsen»?

Powered by Labrador CMS