Josef Yohannes er årets vinner av Oslo extra large-prisen

OXLO-prisen for 2021 tildeles tegneserieskaperen Josef Yohannes

– Årets prisvinner gir et viktig bidrag til vår felles innsats for at Oslo skal være en by for alle. Josef Yohannes inspirerer ungdom til å delta i debatten om viktige samfunnsspørsmål som mangfold, sosial rettferdighet og rasisme, sier byråd Rina Mariann Hansen.

Publisert

Josef Yohannes får prisen for sin innsats for å gjøre Oslo til en raus, inkluderende og åpen by for alle, fri for fordommer, rasisme og diskriminering. Som skaper av superhelten The Urban Legend bidrar han til positive rollemodeller for minoritetsungdom, sier byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Rina Mariann Hansen.

Fakta om Oxlo

Oslo Extra Large - en by for alle har siden 2001 symbolisert Oslo kommunes mangfolds- og integreringsarbeid. OXLO-prisen deles hvert år ut til en organisasjon, virksomhet eller enkeltperson som har gjort en spesiell innsats i arbeidet med å skape en romslig, inkluderende og åpen hovedstad for alle; fri for fordommer, rasisme og diskriminering.

Utdeling av prisen markerer avslutningen på OXLO-uka, der tema har vært kamp mot hatefulle holdninger og ytringer. I år utgir prisvinneren et spesialhefte om det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen for 20 år siden.

Lager handlingsplan mot diskriminering

– Det som skjedde da minner oss om at vi sammen har et ansvar for at Oslo skal være en inkluderende by for alle. Nå skal byrådet følge opp dette arbeidet med en handlingsplan som skal sette en standard for kommunens arbeid mot hat, fordommer og diskriminering, sier byråd Hansen

Josef Yohannes bruker tegneseriene sine for å starte samtaler om viktige samfunnstema på sine besøk til skoler, bibliotek, bydelsfestivaler og idrettsarrangement for barn og ungdom.

Den brukes i norsk skole og som del av pensum på skoler i Eritrea, Sør-Afrika, Kenya og Brasil. Josef Yohannes har blant annet samarbeidet med Malala Fund og er ambassadør for «The Nelson Mandela Foundation».

Powered by Labrador CMS