Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vurderer å sette inn Sivilforsvaret i påske-Oslo.
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vurderer å sette inn Sivilforsvaret i påske-Oslo.

Dødsfall ved Nordseterhjemmet og Bekkelagshjemmet. 50 koronadødsfall i Norge totalt

To sykehjemsboere i Oslo døde torsdag etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Byrådet vurderer å sette inn Sivilforsvaret i påsken.

– Den ene døde var på Nordseterhjemmet. Det er en institusjon som driftes av Oslo kommune. Den andre døde bodde på Bekkelagshjemmet, som er en institusjon som driftes av Kirkens Bymisjon på oppdrag av Oslo kommune, sier samfunnskontakt Henrik Mevold i sykehjemsetaten i Oslo kommune til VG.

De to var begge langtidsboere. Sju langtidsboere har nå dødd ved sykehjem i Oslo.

Vurderer Sivilforsvaret i påsken

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er bekymret for smittespredning, siden mange i år må feire påske i hovedstaden. Han vurderer å sette inn Sivilforsvaret.

– Vi har en anmodning inne og kontakt med Sivilforsvaret om å hjelpe til, rettlede, fortelle folk at de må være nøye med avstandskravene, sier Johansen til Dagbladet.

Bruk mindre brukte stier

Ifølge retningslinjene fra myndighetene skal maksimum fem personer være sammen, og folk skal holde god avstand til hverandre. Dette kan imidlertid bli vanskelig i hovedstaden, hvor mange trolig vil ta marka i bruk i stedet for hytta i år.

Onsdag lanserte Oslo kommune egne byvettregler, hvor de oppfordret hovedstadens befolkning til å gå på mindre brukte turstier og å være mest mulig hjemme.

Powered by Labrador CMS